Várjuk a jelöléseket az Év Fája versenyre!

2024. március 22. - 2024. május 10.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Az Ökotárs Alapítvány 2024-ben is meghirdeti a magyarországi Év Fája versenyt! Idén is olyan fák (vagy facsoportok) nevezését várjuk, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében.

Foltányi Zsuzsa – „FoZsu” emlékösztöndíj

2024. február 25. - 2024. április 22.

Helyszín: országos pályázat

Programok

Az ösztöndíj olyan kiváló, felsőoktatásban résztvevő hallgatókat kíván támogatni, akik környezettudományokhoz kapcsolódó területeken tanulnak, és aktívan tesznek a fenntarthatóság és a környezet védelmének népszerűsítéséért.

Közös Értékeink Program háttérbeszélgetés

2023. június 06.

Helyszín: Budapest, II. ker. Lövőház u. 35.

Sajtótájékoztatók

Az Ökotárs Alapítvány június 6-án 11 órakor a program weboldalán közzéteszi a Közös Értékeink Program első pályázati felhívásának eredményeit. Ebből az alkalomból az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete valamint az Ökotárs Alapítvány és partnerei tisztelettel meghívják Önt és munkatársait a Közös Értékeink Programról szóló közös háttérbeszélgetésükre.

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

2023. február 28.

Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja.

A 250 éves tatai platán nyerte az Év Fája címet 2022-ben

2022. október 28.

Hírek

A július óta tartó online szavazás végén 3887 szavazattal szerezte meg az Év Fája verseny első helyét a tatai angolkertben a Cseke-tó felett álló (fekvő) a platán „híd”. A Hős Fa címet idén a Lengyeli-legelő fái, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját az Aggastyán, a Micsky hársak egyike kapta.

Sokba kerül nekünk Orbán “civilfóbiája”

2021. augusztus 16.

Hírek

Orbán Viktor inkább veszni hagy 214,6 millió euró (közel 70 milliárd forint) támogatást, csak nehogy a magyar civil szervezetek az ő kontrollja nélkül használhassák fel ennek az 5 százalékát.

Van kedvenc fád? Jelöld az Év Fája versenybe!

2021. március 21. - 2021. május 10.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

Március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indul a jelölés a 2021-es Év Fája versenybe, és a Madarak és Fák napjáig, május 10-ig tart. Idén is olyan fák vagy facsoportok nevezését várja a vetélkedőt szervező Ökotárs Alapítvány, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják,… Tovább »

Megnyerheti-e idén a mélykúti júdásfa az Európai Év Fája címet?

2021. február 3.

Hírek

A korábbi tapasztalatok alapján kijelenthetjük: jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyben. 14 ország fái vetélkednek egymással idén, így a győzelemhez ismét minden támogatásra szükség van. Kérjük, hogy Ön is adja le szavazatát a verseny honlapján február 28-ig!