VIII. MAPER Permakultúra konferencia

2023. január 27.

Helyszín: online zoom

Sajtótájékoztatók

A Magyar Permakultúra Egyesület szeretettel meghív az idei konferenciájára!  Témánk a klímaváltozás hatása és jelentősége élettereinkben, mindennapjainkban.

Zöld hét 2022/20   Energiaföldrajz – és a lusta kertész módszere

2022. május 20.

Hírek

A greenfo hírháttér podcastja 5. részének témái: Naperőművi csatlakozási stop Magyarországon, ez kit, hogyan érint? Mi az a közösségi energia? Miért és hogyan akarja az atomlobbi lenyúlni a hidrogéngyártást? Mire jó az energiaföldrajz, és elfogynak a fizika- és kémiatanárok – íme a zsákutcás jövő. Lehet-e a lusta kertész módszere, a permakultúra, a túlélésünk záloga?

A világvége elmarad. Lehet más az összeomlás!

2019. október 27.

Hírek

Vajon sarokba szorítva, amikor nincs más kiút, amikor már minden átlendült, jobban védekezünk? Ezen az állásponton vannak egyes ökológia csoportok: az emberiség már olyan mértékben lerombolta a környezetet, hogy a bioszféra összeomlásának határán állunk.Készülnünk kell-e arra, valóságosan és spirituálisan is, hogy hogyan éljünk az összeomlás után? Felvilágosult felismerése-e ez a katasztrófának, vagy maradi félelem és… Tovább »

Permaculture Design Certificate képzés

2019. február 14. - 2019. július 12.

Helyszín: Budapest és Keszthely

Programok

14 + 1 hetes Permaculture Design Certificate képzést szervezünk Budapestre és Keszthelyre 2019. február 14. – július 12. között!  Az Életfa Permakultúra szervezésében, a Permaculture Resources Ireland és az Ancient Permaculture mentorprogramjának a keretein belül.   – nemzetközileg akkreditált PDC oktatókkal – több, mint nettó 100 óra képzési idővel – 1 hetes permakultúra táborral –… Tovább »

Gaia kertje – A permakultúra alapkönyvének bemutatója

2016. december 20.

Helyszín: Budapest, Andrássy út 98. MagNet Közösségi Ház

Sajtótájékoztatók

A Gaia kertje eme első magyar kiadása hiánypótló. A permakultúra alapkönyve végre olvasható magyarul is, hozzásegítve a hazai kertművelőket ahhoz, hogy a természet természetes intelligenciájára, működésére számítva és azt felhasználva szebb, bővebben termő kerteket tudjanak létrehozni.

Im memoriam Bill Mollison

2016. december 4.

Hírek

2016 szeptember 24-én, a tasmániai Sisters Creek-ben elhunyt Bruce Charles ‘Bill’ Mollison a permakultúra elméleti alapjainak társ-szerzője. Igazi zseni volt, szókimondó, ragyogó gyakorlati ökológus, és táj-újjá-építő.

Tapasztalatok a permakultúráról

2013. július 04.

Helyszín: Budapest, Kiss János altábornagy utca 35

Sajtótájékoztatók

Baji Béla, a nagy sikerű Permakultúra és önellátó biogazdálkodás című könyv szerzője előadást tart a budapesti Zöldboltban a mű harmadik, bővített és átdolgozott kiadásának alkalmából.

Önellátó biogazdálkodás – Baji Béla előadása

2012. április 06. - 2012. április 07.

Helyszín: Budapest, Héreg

Programok

Hagyja, hogy a kertje dolgozzon Ön helyett! A permakultúra olyan egyszerű szemléletrendszer, amely összhangot teremt a lakókörnyezetünk és a természet között. A permakultúra szemléletén alapuló gazdálkodás olyan mezőgazdasági termelő rendszer, amely a természetben zajló ökológiai folyamatokat veszi mintául. A hagyományos konyhakerthez képest a permakultúra-kerthez minimális energiabefektetés szükséges. Az organikus kert gyakorlatilag önmagát tartja fent. Budapesti… Tovább »