Örömszerzés – Főnök! Petárda?

2024. január 3.

Hírek

Az óév utolsó hetében élelmesék a kőbányai kínai piacra mennek. A bejáratoknál keringő ideutazott kisebbségi mamik és papik tűzijátékot árulnak. Hasonlóan diszkrét megszólítási alapon (Főnök! Petárda?) árulják, mint a számlakínálók. A cucc (petárda 100-as 1.500, kocka 15-ös 1.500, kocka 25-ös 2.500, rakéta 5-ös 2.500, dinó 12-es 4.000) szlovák gyártású. Ez tehát alapár, ami viszonteladáskor sokszorozódik.

A klímára és az egészségünkre is káros az értelmetlen tűzijáték

2023. december 31.

Hírek

Bár tulajdonképpen mindenki tudja, hogy a petárdák és tűzijátékok az égvilágon semmi jóval nem járnak azon kívül, hogy örülhetünk pár percig színes világító izéknek az égen, az augusztus 20-i állami megalománia mellett most már évről évre szilveszterkor bárki elkölthet egy vagyont égő és durrogó termékekre. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató eddig kevéssé ismert szempontokat hozott fel a… Tovább »

A benzinkutak segítenek megtalálni az elveszett ebeket

2023. december 31.

Hírek

A Mol országszerte már 204, kutyachip-leolvasóval felszerelt kútján segít megtalálni az elveszett kutyák gazdáit. A kóborló állat nagy valószínűséggel azonosítható a töltőállomáson leolvasott chip, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara által vezetett adatbázis segítségével.

PetárdaSTOP-ot kérnek az állatvédők Szilveszterre

2021. december 31.

Hírek

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat – haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol.

Tippek gazdiknak: így készüljünk a szilveszterre

2019. december 31.

Hírek

Szilveszterkor, avagy a petárdák, tűzijátékok főszezonjában, különösen fontossá válik a kutyatartó gazdák előrelátása és felkészültsége. A fokozott fény- és hanghatások nagyon megijeszthetik a kutyákat, így minden felelős gazda érdeke, mondhatni „kutyakötelessége”, hogy időben gondoskodjon kedvence nyugalmának biztosításáról, ezzel megelőzve ösztönös menekülését. A Nébih szakemberei összegyűjtötték a praktikus óvintézkedéseket, sőt gondoltak az esetleges szökevényekre is.

PetárdaSTOP-ot kérnek az állatvédők Szilveszterre

2019. december 29.

Hírek

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat – haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. Sok kóborló kutya – macska soha többé nem kerül haza. A tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezi az LMP.