Ennyi halvaszületést okozhat a légszennyezés

2022. december 3.

Hírek

Egy új elemzés szerint akár 40 %-os is lehet az arány, a helyzet Katarban, Szaúd-Arábiában, Kuvaitban, Nigerben és az Egyesült Arab Emírségekben a legrosszabb.

Ha dohányos, ha nem – ingyen szívhat.

2020. január 16.

Hírek

Felhúzott ablakok, és frissen cserélt aktív szenes pollenszűrő mellett brutálisan magas mikronméretű részecskeszámot mértünk egy autó utasterében mely egy kb. fél éves Euro 6d, (vagyis a létező legmodernebb) dízel üzemű gépjármű mögött haladt.

Egészségtelen a levegő az iskolák környékén

2019. november 29.

Hírek

Továbbra is számos iskola környékén szennyezett a levegő a Greenpeace friss mérései alapján. A közel egy hónapon át tartó őszi mérés során a zöld szervezet fővárosi és vidéki iskoláknál, óvodáknál vizsgálta a nitrogén-dioxid-szennyezettséget. A vizsgálat 41 intézményből 28-nál mutatott jelentősebb, ezen belül három esetben kifejezetten magas szennyezettséget.

Eddig eredménytelen az 1 éves PM10 intézkedési program

2012. november 13.

Hírek

A válság hatására nőtt a Magyarországon évente 16 ezer idő előtti elhalálozást okozó PM10 szennyezés koncentrációja a levegőben. Ennek oka részben az, hogy sok háztartásban a drága földgáz helyett rossz minőségű fűtőanyagokat égetnek, részben pedig az, hogy késlekednek a közlekedéssel kapcsolatos lépések megtételével.

Hatásos kormányprogram a légszennyezés csökkentésére

2011. október 19.

Hírek

A kormány most elfogadott intézkedési programja a részecskeszennyezés – többek között szálló por szennyezés – csökkentésére nemcsak a levegő minőségét javítja, hanem növeli a magyar települések és így az egész ország versenyképességét is – vélekedik a programról a Levegő Munkacsoport.