Brutálisan szennyezte a gödi Samsung-gyár a levegőt

2024. február 20.

Hírek

Kikérte Göd város és a Samsung-gyár 2021-es és 2022-es légszennyezettségi adatait az Átlátszó, mivel az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerben (OKIR) januárban még nem voltak elérhetők. Gödi akkugyár: 88 tonnányi magzatkárosító oldószer a levegőben, nehézfémek a dolgozók szervezetében.

Valami nagyon nem stimmel a gödi Samsung-gyár vízellátása körül

2024. január 18.

Hírek

Megháromszorozódó Samsung-gyár, új ipartelepítés, például akkumulátorbontó, vagy egyszerű Mészáros-fajta közpénzlopás van a háttérben. A gödi Samsung-üzemet ellátó, Mészáros Lőrinc cége által épített és várhatóan év végére elkészülő vízvezeték kapacitása 24.000 m3/nap, létesítését korábban a regionális vízmű a Samsung SDI igényeivel indokolta.

Környezethasználati engedély nélkül működik 5 éve a gödi akkugyár

2023. október 10.

Hírek

„Valóban nincs a gödi gyárnak környezethasználati engedélye?” – tette fel a kérdést Gulyás Gergelynek Vadai Ágnes (DK) a parlamentben. Az országgyűlési képviselő az Átlátszó cikkére hivatkozott, melyben leírták: a gödi gyár 2018 óta környezethasználati engedély nélkül működik. Vadai kérdésére Koncz Zsófia energiaügyi államtitkár válaszolt, pontosabban igyekezett a választ megkerülni: