Újra várja a Jégmadár vízi tanösvény a vízitúrázókat

2024. április 14.

Hírek

A híres Szarvas-Békésszentandrási Körös-holtág a Tiszántúl legnagyobb, az ország ötödik legnagyobb vízfelülettel rendelkező mentett ártéri víztere. Vizét a késő őszi időszakban minden évben mesterségesen leeresztik és ilyenkor tavasszal újra feltöltik.

Barangolás a fák csendjében – Éjszakai játékos csapatvetélkedő a Pepikertben

2019. szeptember 27. - 2019. szeptember 27.

Helyszín: Szarvasi Arborétum

Programok

Szeptember 27-én, pénteken 19.00-23.00 óráig  Szarvasi Arborétum területén kijelölt 10 állomáson vetélkedhetnek azok a látogatók, akik az éjszakai csendben, a korlátozott fényviszonyok mellett is izgalommal fedeznék fel a kert érdekességeit, csodáit.

Arborétumok Napja 2019

2019. május 19. - 2019. május 19.

Helyszín: Szarvasi Arborétum

Programok

Szeretettel várjuk Önt 2019. május 19-én, vasárnap az Arborétumok Napja programjaira a Szarvasi Arborétumba. 11.00 Nordic Walking túra /túravezető: Kocsis István – NW tréner/ 14.00 A Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesület által lebonyolított KÖRNYEZETTUDATOS TÉMANAPOK, VALAMINT A ZÖLD LEVÉL GYŰJTŐPROGRAM PEPI MANÓ KERTJÉBEN című – Zöld Forrás támogatási pályázat –  projektzárója /dr Váradi Lászlóné beszámolója/ 14.15 “Botgyaloglás”, a stressz – űző tevékenység jótékony hatásai / Kocsis… Tovább »

Tollas vendégeink – Madarak és Fák napi programok

2019. május 10. - 2019. május 10.

Helyszín: Szarvas, Anna-liget 1.

Programok

2019. május 10.-én, Madarak és Fák napján az Anna-liget árnyas fái közé várjuk kedves vendégeinket színes természetismereti programokkal. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén a park sokféle látnivalóján túl az alábbi eseményekbe bárki bekapcsolódhat. 10 óra: Madárgyűrűzés 10:30 Vízi madarak tavi látványetetése 11 óra: Madárgyűrűzés 11:30 Fakókeselyűk látványetetése 12 óra: Madárgyűrűzés 12:30 Hollók… Tovább »

A Szarvasi Arborétum projektnyitó sajtóbejárása

2018. szeptember 13.

Helyszín: Szarvasi Arborétum

Sajtótájékoztatók

Tisztelettel meghívjuk a Románia-Magyarország határon átnyúló Interreg pályázat nyitó rendezvényére. A ROHU-35 számú projekt címe: “Greening Footprints” A pályázati partnerek a Szent István Egyetem Szarvasi Arborétum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség.

Szünidei állatmustra

2018. június 17. - 2018. augusztus 26.

Helyszín: Körösvölgyi Állatpark Szarvas

Programok

A szünidő és a nyaralás alatt sem maradnak program nélkül a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vendégei. Minden vasárnap, 11 órakor egy-egy itt lakó népszerű állatfajt ismertetünk meg vendégeinkkel. Hogyan „búvárkodik” a jávorszarvas? Valóban erdei faj-e az európai bölény? Miért járnak ma már csak ritkán a fakókeselyűk az Alföldre? Hogyan ismerhető meg a vadmacska? Mire képes… Tovább »

Új vízi tanösvény nyílt Szarvason

2018. június 22.

Hírek

A Körösvölgyi Állatpark mellett nemrég átadott Jégmadár tanösvény a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Köröst és annak élővilágát mutatja be, az állomásokat a gyönyörű Anna-liget mellett, a holtág vizében alakították ki.

Fakó keselyű, vadmacska, uhu és új vízi tanösvény is várja a látogatókat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

2018. június 01. - 2018. augusztus 31.

Helyszín: Szarvas Anna-liget

Programok

A nyár folyamán is számos újdonsággal, programmal, látványossággal várja látogatóit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye. A több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző, a Körösvölgyi Állatparkban bemutatott állatok sorát idén is jónéhány új faj gazdagítja. A mintegy három méteres szárnyfesztávolságú, valaha az Alföldön is gyakoribbnak számító fakókeselyű, vidékünkön már csak ritka… Tovább »