A „Történeti tájak – vizes élőhelyek: Régészet, környezettörténet, tájvédelem” előadásorozat záróeseménye

2017. január 27.

Helyszín: Budapest, Central European University

Programok

Az Archaeolingua kiadó és a Közép-Európai Egyetem „Történeti tájak – vizes élőhelyek: Régészet, környezettörténet, tájvédelem” címmel előadássorozatot szervez, melynek 2017. január 27-i zárórendezvényén egy poszterkiállítás és egy műhelybeszélgetés kerül megrendezésre. A poszterkiállításon bemutatkozó projektek, ill. a workshop előadásai számára a rendezvény magyar és angol nyelvű szerkesztett kötetében publikációs lehetőség nyílik. A közlésre szánt posztereket jpg… Tovább »

Kunhalmokat és földvárakat ment a Bükki NP

2013. július 29.

Hírek

Pusztulás fenyeget tucatnyi kunhalmot és földvárat Heves- és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az enyészetnek kitett objektumok természeti, táji és kultúrtörténeti értéket képviselnek. A Bükki Nemzeti Park több mint száz millió Ft-os beruházásba kezd e pótolhatatlan értékek megmentéséért.

Tájkezelési módszerek és megoldások a Nagyberekben

2013. február 28.

Helyszín: Fonyód, Városháza

Sajtótájékoztatók

A Budapesti Corvinus Egyetem, Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszéke és további hét közép-európai partner nemzetközi Interreg projektjének célja a közép-európai tájak megőrzése, kezelése. A hazai projektrész kiemelt mintaterülete a Somogy megyei Nagyberek.

A történeti táj védelme is a KÖH-ben

2012. április 3.

Hírek

A történeti tájat érintő, más hatóságok előtt indult eljárásokban szakhatóságként vesz részt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) – ezzel egészült ki a hivatalról szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent módosítással.