Hírek
Egy ismerősöm fordult hozzám kérdéssel, hogy mi a véleményem a citrusfélék héjkezeléséről (thiabendazol, imazalil, 2-fenilfenol). Nos én sem voltam eddig tisztában azzal, hogy mennyire lesújtó. Minél később kap a fogyasztás előtt egy élelmiszer valamilyen kémiai kezelést annál valószínűbb annak toxikológiai következménye.
Hírek
Mik is azok az E-számok? Valóban ezzel mérgez bennünket az élelmiszeripar? Csak mesterséges anyagoknak lehet E-száma? Mit érdemes néznünk az élelmiszerek csomagolásán? Egy közérthető videó a rengeteg kételyt övező adalékanyagok titkairól.
Hírek
Több, allergénnek tekintett tartósítószer kozmetikai termékekben való felhasználását korlátozó intézkedést jelentett be tegnap az Európai Bizottság. A testület azt követően hozta meg határozatát, hogy a fogyasztók biztonságával foglalkozó tudományos bizottság (FBTB) gondos kockázatértékelés után egyes anyagok korlátozására, illetve betiltására tett javaslatot.