Orbánéknak nem kell az önálló környezet-, klíma- és vízügyi minisztérium, de jön a Hulladékgazdálkodási Hatóság

2020. február 21.

Hírek

Januárra eltűnik a nejlonzacskó, és megtiltják az egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Az Orbán- kormány 10 év alatt szisztematikusan leépítette a zöld közigazgatást, na de most egy új hivatal felelőssége lesz az út szélén, erdőkben hagyott szeméthalmok eltávolítása. Mindezt az önkormányzatok nyakába varrják. Vajon ez is csődbe jut, mint a Kukaholding? Palkovics László szerint nincs szükség… Tovább »

A kormány növelné a Mátrai Erőmű hulladékégető kapacitását

2019. december 20.

Hírek

Megállítja a külföldi hulladék és szennyvíziszap Magyarországra áramlását a kormány, ennek érdekében változtat a jogszabályon – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban az innovációs tárca vezetője. Palkovics László leszögezte: a kormány nem tolerálja a továbbiakban az illegális hulladéklerakást. Az erőművekben felhasználható háztartási hulladék jelentősége növekedhet, a Mátrai Erőműbe is több ilyen alapanyag juthat, de a… Tovább »

Távhőokosításba kezd a kormány

2019. június 18.

Hírek

Távhőrendszerek “okosítására” biztosít társasházak-lakásszövetkezetek számára 10-50 százalékos vissza nem térítendő támogatást a kormány. A nyáron családi házak, azután pedig társasházak számára indulhat teljes körű energiafelújítási program.

Távhő Ökocímkék ünnepélyes átadása

2017. november 14.

Helyszín: AQUAWORLD Resort Budapest

Sajtótájékoztatók

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2017. november 14-15-én immár 17. alkalommal rendezi meg a távhőszektor újdonságairól, aktualitásairól szóló szakmai rendezvényét, amelynek keretében 1. alkalommal kerülnek átadásra a távfűtési rendszerek környezetre gyakorolt hatását bemutató Távhő Ökocímkék.

Lakásvásárlás előtt áll? Önt is érdekelheti a Távhő Ökocímke

2017. november 13.

Hírek

Novemberben kapják kézhez első ízben távhőszolgáltató vállalatok a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által létrehozott Távhő Ökocímkét, amely a háztartási eszközökről már jól ismert energiacímkékhez hasonlóan minden fogyasztó számára nyilvánvalóvá teszi az adott távfűtési rendszer környezetre gyakorolt hatását.

Tiszta levegőért, a távfűtés nem gáz! c. konferencia

2017. október 12.

Helyszín: Budapest, Kunigunda útja 49.

Sajtótájékoztatók

A távhőszektor a fenntartható energiagazdálkodás egyik "zászlós-hajója" és jelentős tényezője a CO2-kibocsátás mérséklésének. A konferencia egyik kiemelt küldetése, hogy a távfűtés megítélését az azt megillető szintre emelje mind a szakma, mind a nagyközönség körében.

Októbertől csökken a távhő ára

2014. szeptember 28.

Hírek

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja akkortól 3,3 százalékkal csökken. Kitolódik az öreg gázkazánok felülvizsgálati határideje.

Követ Energetikai Munkacsoport nyílt ülés

2014. szeptember 25.

Helyszín: Budapest, Kalotaszeg utca 31

Sajtótájékoztatók

A KÖVET Energetikai Munkacsoport őszi ülésén az energetikai adatgyűjtés tudományába kívánja elkalauzolni tagjait. Az ülés házigazdája a BUDAPESTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ Zrt. A témára való tekintettel a munkacsoport ülése ismét nyílt formában kerül megrendezésre, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Év Felújítója pályázat sajtótájékoztatója

2014. március 05.

Helyszín: FUGA Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. (MEHI), a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MATÁSZSZ), és a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (FŐTÁV Zrt.) szeretettel meghívja Önt az „Év Felújítója” pályázat sajtótájékoztatójára.

BIOMA(FFI)sszA

2013. május 3.

Hírek

Aláírásgyűjtés dömping Szegeden. A Fidesz a rezsi csökkentése mellett kampányol már hetek óta, az MSZP és az LMP pedig népi kezdeményezés elindításához gyűjti hamarosan az aláírásokat, hogy ne épülhessen biomassza erőmű a városban. A projektet támogató jobboldaliak azt ígérik, hogy a beruházás a távhő díjának radikális csökkenését eredményezi majd. Az MSZP nem látja a beruházásban… Tovább »