Miért nem jön a tej üvegben?

2020. február 26.

Hírek

A sör, a bor és a szörp példája mind azt mutatja, hogy sem technológiai, sem logisztikai akadálya nincs Magyarországon annak, hogy a tej is visszaváltható üvegekben kerüljön a boltokba. Miért van akkor mégis kartondobozban és PET palackban? Nálunk is lehetne visszaváltható üvegben a tej, mint Ausztriában, csak akarni kellene.

Leáldozóban a tejipar?

2019. február 24.

Hírek

Ugrásszerűen nő a növényi alapú italok népszerűsége, mert egyre több oldalról támadják a tejivást. A környezetvédelmi adatokban a marhatartás és a tej elég rosszul áll.

Mekkora lábon él a húsvéti csokinyúl?

2018. március 31.

Hírek

A csokoládé karbonlábnyomát és az édesség más környezeti hatásait vizsgálták a Manchesteri Egyetem kutatói, felmérve az összetevők, a gyártási folyamat, a csomagolás, a szállítás és a keletkező hulladék környezeti hatásait.

Erre is gondoljon tejiváskor!

2016. október 31.

Hírek

Egy idei amerikai kutatás szerint a zsírszegény tejet fogyasztók könnyebben lesznek cukorbetegek. A tejben lévő kalcium akkor tud csak bekerülni a csontrendszerbe, ha a tejben van D3-vitamin. Márpedig a zsírszegény, vagy zsírmentes tej (0,1 vagy 1,5 százalékos) kevésbé van jó hatással a csontokra, mint egy nagyobb zsírtartalmú tej. Az árban nincs nagy különbség.

Jön a tehénmentes műtej

2014. augusztus 17.

Hírek

A minap láttam a boltban 0,1 %-os tejet. Nagyon fitt lehet a fehérre festett víztől a fogyasztó. De ez mind semmi, nemsokára jön az amerikai tudósok laboratóriumban előállítható bocimentes műteje.

Tejivók figyelem!

2013. január 11.

Hírek

Mi történik a tejjel, mielőtt a dobozba kerül? Az UHT tej tényleg olyan jó, mint a házi? Valóban nincs benne tartósítószer? És a lényeg: milyen tejet igyunk? Válaszok pár gyakori kérdésre.

Tejforradalom

2012. február 25.

Hírek

Alternatív kereskedelmi hálót építenek ki itthon és több EU-államban. Az utcán árulják a nyers tejet. A termelők megtörik az áruházláncok hegemóniáját. A Védegylet és a Zöld Pók filmje.