Most a Toyota bukott meg a dízelbotrányban

2022. április 13.

Hírek

2 milliárd ausztrál dollár, azaz nagyjából 520 milliárd forint kártérítés megfizetésére számíthat a Toyota, több mint negyedmillió részecskeszűrő-hibás Hilux, Fortuner és Prado került az utakra 2015 és 2020 között, de nem Európában.

Műanyagtalanít a Toyota

2019. október 12.

Hírek

Az autóiparban évek óta zajló környezetvédelmi versenyfutásban most a Toyota lépett egy nagyot előre: indiai üzemeiből száműzik a műanyag csomagolóanyagokat.

Így is zöldít a Toyota

2019. április 4.

Hírek

A Toyota 24 ezer szabadalmát teszi szabadon felhasználhatóvá, hogy így ösztönözze a rivális autógyártókat a zöld irányra.

A Toyota és a Lexus bezöldíti a magyar piacot

2018. március 18.

Hírek

A Toyota és Lexus 2018-ban együttesen 5150 hibrid elektromos autó értékesítésével számol Magyarországon, ezzel egyetlen év alatt 50 százalékkal növelné az idehaza újonnan eladott hibridek számát, és körülbelül 20 százalékkal bővítené a belföldi hibriautó-állományt – közölte a Toyota Central Europe Kft.

Nagyon pörögnek az e-autók: bajnok a Renault Zoe

2018. február 10.

Hírek

Felpörgött a konnektorról tölthető elektromos autók értékesítése Európában, ez volt a leggyorsabban bővülő kategória tavaly. Idén a várakozások szerint már a teljes autópiac mintegy 4 %-át adhatják. De melyek voltak a vásárlók kedvenc modelljei 2017-ben?

A Toyota a legzöldebb autógyártó

2018. február 9.

Hírek

1,5 millió elektromos hajtású autót értékesített tavaly a Toyota Motor Corp., mely így 8 %-kal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben.

Hidrogén Hírlevél 2016 augusztus

Kiadványok

A Hidrogén Hírlevél  2016. augusztusi számának tartalma: • közös elektro-mobilitás és hidrogén-mobilitás konferencia Egyesületünk és a JÁK szervezésében, • hidrogén-technológiák szabványügyi fejleményei, • Power to Gas – egy elosztóhálózati üzemeltető szemszögéből, • új hidrogén tüzelőanyag-cellás Toyota és Hyundai modellek az olimpiá(k)ra, • hidrogén töltőállomás fejlemények Skandináviából, • háztartási tüzelőanyag-cellák helyzete és jövője Japánban.

Az AUDI is ráhajt az üzemanyagcellás pályára

2015. február 13.

Hírek

Valószínűleg az első üzemanyagcellás szériamodell, a Toyota Mirai bemutatása is szerepet játszott az Audi – illetve a mögötte álló VW konszern – döntésében: elkezdik fejleszteni saját üzemanyagcellás hajtásláncukat. Erre utalhat, hogy megvásárolták az ehhez szükséges szabadalmi jogokat.

Idén jön a hidrogéncellás Toyota

2014. június 16.

Hírek

A Toyota a hiányzó infrastruktúra ellenére folytatja az üzemanyagcellás modelljének fejlesztését. Az első darabok decemberben gördülhetnek be a szalonokba. A vételár a jelenlegi hírek szerint átszámítva 17,3 millió forint lesz. Ezt azonban az évtized végéig meg szeretné felezni a japán cég.