Palkovics László fújja a passzátszelet a magyar energiapolitikában?

2022. szeptember 20.

Hírek

Magyarországon megtalálható minden olyan energiaforrás, például a szél és a geotermia, amelyek az energetikai átalakítás során lehetővé teszik, hogy függetlenné és zölddé váljunk – jelentette ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter tegnap Brüsszelben. Változó szélviszonyok?

Orbánék korrupciója miatt a zöld támogatást is bukhatjuk

2022. május 22.

Hírek

A dolgok jelenlegi állása szerint Magyarország addig nem juthatna hozzá az orosz energiaforrásoktól való függőségének csökkentését szolgáló friss uniós forrásokhoz, amíg a brüsszeli intézmények nem hagyják jóvá függőben lévő járványügyi helyreállítási tervét – derült ki magas rangú uniós tisztviselők tájékoztatásából.

Elindítja az EU Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmust

2022. április 5.

Hírek

Egy nappal Orbán Viktor megválasztása után Johannes Hahn bejelentette: a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt lépnek – írja az rtlklub.hu. A Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Johannes Hahnt, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát. A lap úgy fogalmaz: Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem… Tovább »

Nincs meg a közös hang – 29 milliárd euróról alkudozik az Orbán-kormány

2022. március 19.

Hírek

Bár Magyarország már tavaly év végén elküldte az Európai Bizottságnak (EB) a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklusban felhasználható kohéziós pénzek felhasználását nagy vonalakban vázoló partnerségi megállapodás tervezetét, még mindig nem sikerült tető alá hozni az egyezséget.

Tudjuk, miként juthat hozzá a kormány az uniós pénzekhez

2022. február 20.

Hírek

Meg tudná hozni azokat az intézkedéseket a magyar kormány, amelyek révén elhárulhatnak az akadályok az uniós támogatások további folyósítása elől. Ehhez a Levegő Munkacsoport részletes javaslatokat dolgozott ki, amelyekről az Európai Bizottság is elismerően nyilatkozott.

Most 470 milliárdot bukunk Orbán miatt

2022. február 18.

Hírek

Jókora összeget lehúznak a Magyarországnak járó EU-s pénzből, 470 milliárdnak inthet búcsút az Orbán-kormány. És még csak nem is a jogállamisági mulasztások miatt. Magyarország valószínűleg a harmadik lesz a helyreállítási alapból legtöbbet veszítő tagországok listáján.