Az egyszerre drága és olcsó a tömegközlekedés messzemenő következményei

2024. március 10.

Hírek

Az elmúlt hetekben a Pest megyei vármegyebérlet kiterjesztése kapcsán elég sok szó esett az olcsó tömegközlekedésről, az olcsóság pozitív és negatív hatásairól. De olcsó-e a tömegközlekedés? Ez valójában attól függ, hogy bérlettel vagy jeggyel utazik valaki. A bérletalapú tömegközlekedés olcsó, sőt egyre olcsóbb, a jegyalapú kirívóan drága. És ennek messzemenő következményei vannak.

Lázár János elüldözi a vasútfejlesztési szakembereket. Tízből kilencen már távoztak

2023. szeptember 9.

Hírek

Kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár János miniszterként 2022. december 1-jétől átvette a terület vezetését. A szakemberek tömegesen hagyják el a területet, leállt a vasútfejlesztési projektek tervezése, az intézményrendszer leépült, a MÁV-vezetőknek a sajtóban üzenget a miniszter az egyre gyakoribbá váló műszaki problémák miatt.

Júliustól már országbérlettel is lehet utazni az Intercityken

2023. június 10.

Hírek

Megszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek, ezekkel pedig az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán – írja közleményében a MÁV-Start.

Megyei bérlet helyett klímabérletre van szükség!

2023. április 6.

Hírek

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a kormány által bevezetett bérletek azért rossz konstrukciók, mert nem lehet igénybe venni azokkal a városi közösségi közlekedési eszközöket, ami nem segíti a közösségi közlekedésre való átállást.

Újabb részletek a vármegye- és az országbérletekről

2023. február 26.

Hírek

Május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. Az eddig felmerült leggyakoribb kérdések tisztázása céljából adott ki közleményt a MÁV a májustól érvényes új bérlettípusokkal kapcsolatban.