Hirdetés

Megszűnnek az IC-pótjegyek, a vasúti távolsági közlekedésben a helyükbe új, egységes árazású helyjegyek lépnek, ezekkel pedig az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán – írja közleményében a MÁV-Start.

Az IC-helyjegy elővételben egységesen 650 forint, az utazás napján megváltva pedig 990 forint lesz. Július elsejét követően a nem IC-minőségű kocsikból álló, de helyjegyköteles vonatokon, illetve vonatrészeken egységesen 300 forintra módosul a helyjegy ára. Ettől az időponttól lehet majd országbérlettel utazni az ilyen vonatokon.

 “Fontos, hogy a vármegyebérlet továbbra sem lesz érvényes a helyjegyköteles vonatokon, illetve szakaszokon, az első és prémium (1+) osztályon pedig a két új díjtermék egyike – tehát sem a vármegye-, sem az országbérlet – nem lesz felhasználható az utazáshoz. Ugyanakkor július elsejétől prémium (1+) osztályra szóló helyjegyek ára is változik, egységesen 1990 Ft-ot kell fizetni” -írja a közlemény.

Szintén módosul a kilométer-alapú menetjegyek díjszabása. Július 1-jétől
10 kilométer távolságig 400 forint,
10,1-15 kilométer között 450 forint,
15,1-20 kilométer között 500 forint,
20,1-25 kilométer között 550 forint,
25,1-30 kilométer között 600 forint
lesz a teljes árú, egy útra szóló menetjegyek ára a helyközi közlekedésben a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain egyaránt. A kedvezményt tartalmazó menetjegyek ára a fentiekkel arányosan módosul, míg a bérletek és a 30 kilométernél nagyobb távolságra szóló menetjegyek jelenlegi ára továbbra is megmarad.

Július 1-től az automatákban vásárolt jegyek már nem lesznek kedvezményesek, az online vagy MÁV alkalmazásban vásárolt jegyekre pedig 5 százalékos kedvezmény lesz érvényes. Július 1-jétől az új MÁV bérletekkel Zalaegerszegen, az országban elsőként már a helyi közösségi közlekedésben, a Volánbusz által üzemeltetett városi buszjáratokon is lehet majd utazni.

Nyitókép: Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ sajtótájékoztatót tart Kelenföldi pályaudvaron, 2023 május 9-én. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás