Vakcina hónapok alatt?

2020. november 7.

Hírek

Csak a jövő nyáron lesz elérhető a koronavírus-vakcina, ismerik el most már miniszterelnöki szinten is: Orbán Viktor október 3-i videójában beszélt erről. Később, mivel érdemi lépésekre képtelen a kormánya, már a kérdéses orosz, és/vagy kínai vakcinával ködösít/hiteget. És a realitások? Nemesné Singer Edina biostatisztikus írása.

Az enyhe telet imádják a kullancsok

2019. március 15.

Hírek

Az enyhe idő miatt már most kell számítani a kullancsveszélyre, ezért az állat által terjesztett fertőző betegségek elleni védőoltásokat is előbb kell beadatni – mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Aggasztóan terjed a világban a kanyaró

2019. március 1.

Hírek

Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 %-a tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak. Mivel a fertőzésnek nincs biztos gyógymódja, az oltás életmentő lehet – derül ki az UNICEF legutóbbi jelentéséből.

Évi 500 millió tojás kell az influenza elleni védőoltáshoz

2018. március 26.

Hírek

Bár a szakemberek más módszerekkel is kísérleteznek, de még mindig nem tudják nélkülözni a tojásokat. Évi közel fél milliárd tyúktojásra van szükség az influenza elleni oltóanyagok előállításához – mondta a WHO vezető munkatársa. A fogyasztóknak jó hír, hogy ezek nem olyan tojások, amelyekből például rántottát sütnek.

Közeleg a kullancsszezon – ideje az oltásnak!

2018. március 13.

Hírek

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon – hívta fel a figyelmet Szlávik János infektológus főorvos, aki szerint ajánlott beadatni a védőoltást, mert az szinte teljesen veszélytelen és hatékony védelmet jelent.

Világméretű sárgalázjárvány jöhet

2016. augusztus 16.

Hírek

Az elindított nagyszabású oltási program ellenére világméretűvé válhat a sárgalázjárvány, amely Közép-Afrikában már több száz halálos áldozatot szedett – figyelmeztet a Save the Children nemzetközi gyermekjóléti segélyszervezet.