Új csatorna épül a Velencei-tó vízpótlására

2023. január 24.

Hírek

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője szerint az elmúlt hetek esőzései sokat javítottak a tó vízállásán, de még így is messze van az ideális, 130 centiméter körüli magasságtól.. Két módon igyekszenek a szakemberek megemelni a Velencei-tó vízszintjét.

Új civil mozgalom a hazai vizes élőhelyek védelmére

2022. december 29.

Hírek

A Nagy Tavak és Vizes élőhelyek Szövetsége fő célkitűzése: a természeti erőforrások közül különösen a vízkészlet – tavaink, a felszíni és felszín alatti vizek, a vizes élőhelyek -, a biológiai sokféleség védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az Alaptörvény P. cikkének szellemiségében.

Kovács Katalin nevét is adta az orbáni természetpusztításhoz

2022. augusztus 12.

Hírek

Az Átlátszó közölt cikket a Velencei-tó mellett 43 milliárdból épülő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia építéséről, ami egy tökéletes NER sztori és önmagában foglalja össze a rendszer minden lényeges elemét:

Velencei-tó vízminőségének javítását célzó projekt

2022. április 17.

Hírek

2021 júniusában Gárdony strandján a kezeim között pusztultak el sorra a keszegek, alkalmazott hidrobiológusként, haltenyésztőként érdekeltek az okok ezért végeztem néhány vízkémiai mérést. Mostanra kibontakozni látszik egy olyan projekt mely nem csak a tavi ökosztisztémán, hanem reményeink szerint akár a bioszférán is segíthet.

Kritikusan alacsony a Velencei-tó vízszintje

2022. február 13.

Hírek

Petíciót nyújtott be a pátkai polgármester a Velencei-tó vízszabályozását szolgáló Pátkai- és Zámolyi-víztározó természetvédelmi kincseinek megóvásáért.

Megtudtuk, miért ad át Orbán velencei-tavi ingatlanokat L. Simon Lászlónak

2021. december 15.

Hírek

Pár hete nyújtott be egy javaslatcsomagot Semjén Zsolt, aminek egy rövid rendelkezése arról szól, hogy L. Simon László, ex-államtitkár, ex-képviselő, jelenleg nemzeti múzeumi főigazgató alapítványa megkapjon két velencei-tavi ingatlant, egy értékes partszakaszt és egy szállodát.