Hiánycikk az ökovetőmag

2017. március 23.

Hírek

A biogazdálkodás egyik alapelve, hogy az öko növénytermesztés során csak ökotanúsítással rendelkező vetőmagokat szabad vetni. A Magyarországon elérhető ökovetőmagokról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) – önkéntes bevalláson alapuló – adatbázist vezet a honlapján.

66 milliárdos rekordáron kelt el a Monsanto

2016. szeptember 14.

Hírek

A Bayer és a Monstano bejelentette, hogy aláírták a végleges egyesülési megállapodást. Részvényenként 128 dollárért vette meg a Monsantót a Bayer, ezzel a világ legnagyobb, vetőmagot és növényvédő szereket gyártó cége jön létre.

Életünk része a világ leggyűlöltebb cége

2016. június 21.

Hírek

A Monsanto uralja a világpiacot az eladott génmódosított vetőmagok és a cégek ellen szervezett tüntetések területén is, a cég termékei pedig már most is majdnem minden falat ételben ott vannak így vagy úgy. A Monsanto szimbóluma a génmódosított növényeket és az ezekre szánt vegyszereket áruló piacnak, amit 6 cég ural, és amik egymást bekebelezve lassan… Tovább »

A Monsanto bekebelezné a Syngentát

2015. május 8.

Hírek

Felvásárlási ajánlatot tett az amerikai Monsanto a svájci központú Syngentára. Ha az üzlet létrejönne, a világ legnagyobb vetőmag-forgalmazó, illetve növényvédőszer-gyártó cége olvadna össze. A Syngenta ugyan most visszautasította a 45 milliárd dolláros ajánlatot, de nem zárta ki egy jövőbeli fúzió lehetőségét. Beszállna a harcba a kínai ChemChina is.

VETŐMAGOK CSERE-BERÉJE 2014. március 10. Hétfő

2014. március 10.

Helyszín: Szatyorbolt Budapest Gyulai Pál u. 12.

Programok

VETŐMAGOK CSERE-BERÉJE A Pandora Egyesület és a Szatyor Egyesület szervezésében 2014. március 10. Hétfő  Helyszín:: Szatyorbolt Budapest, 8. kerület, Gyulai Pál u. 12.  (A Blaha Lujza tértől 10 perc séta.) Időpont: Március 10. Hétfő 17.00-20.00 óráig Program: 17.00 Szatyorbolti balkonok beültetése 17.00-20.00 VETŐMAGOK CSERE-BERÉJE Biogazdálkodók, hobbikertészek és érdeklődők számára… – Ha fontosnak tartod, hogy a… Tovább »

Felpaprikázva – Miért kell elutasítani a Syngenta paprikaszabadalmát?

2014. február 27.

Helyszín: Budapest, Zászlós utca 54

Sajtótájékoztatók

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt a Felpaprikázva – Miért kell elutasítani a Syngenta paprikaszabadalmát? című kiadvány bemutatójára és beszélgetésre, melynek időpontja és helyszíne: 2014. február 27. 15:00 Greenpeace Magyarország, 1143 Budapest, Zászlós utca 54.

Zéró tolerancia a GMO termékekkel szemben

2013. december 8.

Hírek

Magyarország továbbra is tiltja a génmódosított növények belföldi termesztését, így az élelmiszerek mellett a szaktárca fontosnak tartja a vetőmagok ellenőrzését is – közölte Budai Gyula.

Aki etet, az diktál – harc a magokért

2013. július 16.

Hírek

Majdnem minden krízishelyzetünk alapvető oka az, hogy az elmúlt évtizedekben szinte kizárólag a gazdasági fejlődésre összpontosítottunk, még ha sokaknak nem is esik jól ezzel szembesülni. Életkörülményeink javítása volt az a fő cél, amelynek érdekében gyakran olyan természeti rendszereket áldoztunk fel, amelyektől az emberiség jóléte és fennmaradása függ.

Európai vetőmagcsapda

2013. május 26.

Hírek

Átfogó csomagot tárgyalt a hónap elején az Európai Bizottság előterjesztése alapján a tanács a vetőmag-előállítás és -forgalmazás szabályozására. Az uniós szlengben „növényi szaporítóanyag-törvénynek” (plant reproductive material law) nevezett indítvány régóta nem tapasztalt indulatokat váltott ki a mezőgazdasággal, az élelmiszer-biztonsággal, illetve a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil csoportok körében.

Veszélyben vetőmagjaink, tájfajtáink

2013. május 1.

Hírek

Az EU készülő vetőmagos jogszabálya akadályozná a tájfajta vetőmagok felhasználását, cseréjét. A május 6-i bizottsági döntés előtt ezért hazai civil szervezetek levelet írtak az Európai Bizottság magyar tagjának, Andor László biztosnak kérve, hogy jelenlegi formájában ne támogassa ebben mezőgazdasági sokféleséget csökkentő, az óriáscégek érdekeit szolgáló javaslatot.