Átfolyós vagy nem átfolyós víztisztítót válasszon

2021. március 9.

Hírek

Napjainkban megnőtt az otthoni víztisztítás jelentősége, hiszen a csapvízbe számos olyan szennyeződés kerülhet, melyek nem előnyösek az emberi szervezet számára. Az ivóvíz-szolgáltatók nem tudják megszűrni a csapvizet valamennyi szennyeződéstől, így ha Ön is tiszta ivóvizet szeretne fogyasztani otthonában, érdemes megfelelő minőségű víztisztító készüléket beszereznie.

Ólom a vízben: mire várunk?

2020. július 7.

Hírek

Olyan háztartási víztisztító berendezéseket vizsgál a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amelyek képesek lehetnek megtisztítani a csapvizet az esetleges ólomszennyezéstől. Szeptemberre hozhat eredményt a nehézfémet valóban kiszűrni képes tisztítóberendezések vizsgálata.

Légbuborékokkal gyűjtik a műanyaghulladékot Amszterdamban

2019. november 10.

Hírek

Légbuborékok alkotta gáttal gyűjtik össze Amszterdam csatornáiból a műanyaghulladékot még az előtt, hogy az az Északi-tenger vízébe jutna. A világon elsőként alkalmazott technológiát, az úgynevezett nagy buborékgátat egy holland start-up cég, az amszterdami önkormányzat és a regionális vízgazdálkodási hatóság indította el.

Beindul a nagy műanyagfaló

2018. augusztus 31.

Hírek

2040-re a Csendes-óceánon úszó műanyag 90 %-a eltűnhet a The Ocean Cleanup csapata szerint. A programot már 5 éve tervezik és szeptember 8-án fogják a prototípusát vízre bocsátani.

Hová tűnik az abroncsról lekopott gumi?

2018. június 30.

Hírek

Szinte láthatatlan, de komoly problémát igyekszik tisztázni a Continental egy kutatócsoporthoz társulva: hová kerülnek a szinte észrevehetetlen módon fogyatkozó abroncsok apró maradványai, egyáltalán mik befolyásolják pontosan a kopást?

Szivacsok, a természetes szűrőberendezések

2017. szeptember 3.

Hírek

A “G.O.Sars”: a világ egyik legfejlettebb kutatóhajója a maga nemében. Három hétig ez az otthona a SponGES projekt európai kutatócsoportjának, amelynek tagjai a mélytengeri szivacsokat tanulmányozzák. Különös tekintettel arra, milyen szerepet játszanak az óceán hulladékának újrahasznosításában.

Ivóvizet tengervízből olcsón grafénszűrővel

2017. április 4.

Hírek

Brit kutatók grafén, vagyis egyetlen atom vastagságú grafitréteg felhasználásával olyan szűrőt alkottak, ami eltávolíthatja a sót a tengervízből. A Manchesteri Egyetem kutatóinak fejlesztése több millió emberen tudna segíteni, akiknek nem jutnak tiszta ivóvízhez.

Vizeletből is készíthető sör

2016. július 28.

Hírek

Belga tudósok létrehozták azt az eszközt, amely membrándesztillációval képes kiválasztani a vizet a vizeletből. Az egyik célterület az ivóvízhiánnyal küszködő fejlődő világ lehet.

Napelem-farm a vízfelszínen

2016. április 3.

Hírek

Európa legnagyobb lebegő napelem-farmja készen áll az indulásra. Egy víztározón építették föl, a Heathrow repülőtér közelében, a napsugarakat arra akarják használni, hogy energiával lássanak el egy víztisztító telepet.