Hirdetés
Forrás: index.hu

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kutyamentő akcióját hajtották végre: csaknem 4000 beagle-t mentettek meg, akiket gyógyszerkísérletekre akartak felhasználni.

A kutyákat egy virginiai létesítményben tenyésztették, majd eladták őket laboratóriumoknak gyógyszerkísérlet céljából. A vállalatot azonban – az állatok jogainak megsértése miatt – mostanra bezárták. A jótékonysági szervezetek mindent megtesznek, hogy a kutyák új otthont találjanak.

Az Envigo RMS cég tulajdonában lévő cumberlandi tenyésztő létesítményt májusban perelte be az amerikai igazságügyi minisztérium, amely többszörös állatkínzással vádolta meg a tenyésztőket.

Az ellenőrök megállapították, hogy néhány kutyát meg is öltek, ahelyett, hogy állatorvosi segítséget kértek volna. Emellett kukacokat, penészt és ürüléket tartalmazó eledellel etették őket, míg néhány szoptató szukának enni sem adtak. Olyan is előfordult, hogy egyszerre 25 kutya fagyott halálra. A pert követően a vállalat tagadta a vádakat, de bejelentette, hogy bezárja ezt a létesítményt, és a kutyákat a Humane Society állatvédő szervezetnél helyezi el – számolt be a BBC.
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás