Vízvédelem és párolgáscsökkentés napelemekkel

2023. november 25.

Hírek

Elképesztő szárazság sújtja az USA Arizona államát, ami a természetes vizeket is komoly veszélynek teszi ki. Ezért a Gila-folyó indián közössége az amerikai hadsereggel együttműködve egy formabontó projektbe kezdett: napelemekkel fedik le a folyó felszínét.

Zsákutca az amerikai kis moduláris atomreaktor

2023. november 10.

Hírek

Súlyos csapást szenvedett az Egyesült Államok törekvése, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelemben fokozzák a nukleáris energia használatát. A “mini atomerőművek” annyira drágán adták volna az energiát, hogy sorra léptek vissza a potenciális vevők.

Egy szemüveg nélküli gigantikus virtuális valóság a futurisztikus Sphere

2023. október 23.

Hírek

Amióta az ír U2 rockzenekar szeptember 29-én egy elképesztő koncerten felavatta, a világ a csodájára jár a Las Vegasban felépített gömbnek, a Sphere-nek, ami a XXI. század mérnöki csúcsteljesítménye. Egy gigantikus LED katedrális a fényszennyezés és az energiapazarlás fővárosában.

Vízmelegítés szigorítással a klímaváltozás ellen

2023. július 23.

Hírek

Az amerikai kormány jelentős szigorítást tervez a lakossági gázkazánok és villanybojlerek felhasználásában a klímavédelem jegyében – az erről szóló tervezet tegnap jelent meg az amerikai sajtóban.

6 amerikai szennyezése 5 indiait tesz menekültté

2023. június 11.

Hírek

Az évszázad végére 2-6 milliárd közötti klímamenekültre kell számítani- attól függően, hogy mennyire tudjuk addig visszafogni a károsanyag-kibocsátást. Ha teljesülne a Párizsi egyezmény 1,5 fokos célja, akkor fele annyi embernek kellene elvándorolnia, mintha a legrosszabb, 3,6 fokos értékkel kalkulálunk. Ez esetben a Föld lakosságának fele, azaz akár 6,5 milliárd ember kerül élhetetlen környezetbe.

14000 környezeti bomba ketyeg a Mexikói-öbölben

2023. május 10.

Hírek

85 éve kezdtek olajat kitermelni a Mexikói-öböl aljzatából, a partoktól távoli olajfúró tornyokon. Az elmúlt évtizedek során sok ezer olajkutat nyitottak meg, majd, miután azok kimerültek, rendszerint magukra hagyták őket.

Klímaváltozás és hazafutás

2023. április 24.

Hírek

Rég nem látott változásokat vezettek be az Egyesült Államokban a baseballban a most indult szezonban. Ezek igyekeznek látványosabbá és pörgősebbé a külföldiek és a fiatalabb nemzedékek által unalmasnak talált sportot.

Hónapokig titkolta az atomerőmű, hogy szivárgott a radioaktív vize

2023. március 18.

Hírek

A minnesotai hatóságok közölték, hogy figyelemmel kísérik az Xcel Energy Monticello atomerőművéből kiszivárgott 400 000 gallon (1514 köbméter) radioaktív víz tisztítását, a vállalat szerint nincs veszély a lakosságra. A szivárgást még novemberben fedezték fel, de csak most hozták nyilvánosságra.

Az amerikai republikánus jobboldal háborút hirdet a zöld kapitalizmus ellen

2023. március 1.

Hírek

A fenntarthatósági és felelős vállalatirányítási szempontok elleni kultúrharc jegyében üzennek hadat a környezeti-társadalmi vállalásoknak a potenciális republikánusok elnökjelöltek az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban a 2024-es indulását már be is jelentő Vivek Ramaswamy, az anti-woke mozgalom indiai származású apostola, majd Ron DeSantis floridai kormányzó, Trump jelen állás szerint elsőszámú kihívója lökte be a kampányát azzal,… Tovább »