Az USA műanyag hulladékának csak 5 %-át hasznosították újra

2022. október 24.

Hírek

Az amerikaiak 2021-ben 51 millió tonna csomagolóanyagot, palackot és zacskót dobtak ki, ami fejenként körülbelül 140 kilogramm műanyagot jelent. Az összmennyiség 95 százaléka a hulladéklerakókban, az óceánokban vagy a légkörben szétszóródva végezte apró, mérgező részecskék formájában.

Az 1973-as olajválság meghosszabbította az olajkorszakot

2022. szeptember 9.

Hírek

1973 őszén, nemsokkal a hatnapos háború után az olajtermelő országok úgy döntöttek, hogy erősen felnyomják az olaj árát, Szaúd-Arábia pedig embargót rendelt el az Egyesült Államok és Hollandia ellen, amiért fegyvert szállítottak Izraelnek.

A hazugság, mely megágyazott a klímaválság elszabadulásának

2022. augusztus 23.

Hírek

Kissé forró az idei nyár? Azért próbálja meg kiélvezni, mert alighanem ez a leghűvösebb a hátralévő életében. Alig kezdte el valóban éreztetni hatásait a klímaváltozás, az emberek elkezdtek rá odafigyelni. Bár kutatók és tudósok évtizedek óta kongatják a vészharangot, nem figyeltünk rájuk. De nem kizárólag a saját hibánkból.

Elfogadták az USA eddigi legnagyobb klímavédelmi csomagját

2022. augusztus 17.

Hírek

Joe Biden amerikai elnök tegnap aláírta azt a 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot, amelyet az Egyesült Államok történetének legnagyobb klímavédelmi csomagjának tartanak, és amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, továbbá a vényköteles gyógyszerek árának csökkentése.

Elfogadta Joe Biden klímavédelmi csomagját a szenátus

2022. augusztus 8.

Hírek

Másfél éves politikai csatározás után az 50-50-es szavazatállást Kamala Harris alelnök döntötte el a demokraták klímavédelmi és inflációcsökkentő törvényjavaslatáról. A csomag elfogadása óriási siker a Biden-kormányzatnak.

Mekkora környezetkárosító a vízgyilkos golfozás?

2022. augusztus 3.

Hírek

Miközben egyre nagyobb gond a vízhiány, egyetlen golfklub túlfogyasztása 25 ezer háztartásnak lenne elég az USA-ban. Főleg az újgazdagok körében terjed nálunk is a “preztizs sport”.