Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Bizarr ajándék karácsonyra cégeknek: itt már csak trágyatárolóra pályázhatnak. A közép-magyarországi régióban jelenleg ez az egyetlen igénybe vehető agrártámogatás.

Viszonylag kevés olyan pályázat lát navilágot, agrártámogatásoknál pedig tényleg fehér hollónak számít az, amelyre a közép-magyarországi régióból is lehet pályázni. Most viszont megjelent egy, méghozzá az állattenyésztési ágazatok trágyatárolóinak építésére.

A kormány a partnerségi megállapodásban célul tűzte ki a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő trágyatárolók megépítését az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése érdekében. Ezért most a Miniszterelnökség pályázatot írt ki 5,6 milliárd forintos kerettel.

Jelentkezni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal oldalán lehet. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek egyéni beruházás esetén maximum 50, kollektív beruházás esetén legfeljebb 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. Ezen felül a kormány az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek, a megítélt támogatási összeg maximum 50 százalékának megfelelő előleget biztosít.

"A pályázatra mezőgazdasági termelők jelentkezhetnek azaz olyanok, akiknek az éves árbevételük legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik. Illetve kiemelten várják fiatal mezőgazdasági termelők – jellemzően 40 év alattiak – jelentkezését, akik fővállalkozóként mezőgazdasággal foglalkoznak" – mondta a hvg.hu-nak Lőrincz Krisztián, a MAPI Magyar Fejlesztési Zrt. fejlesztési igazgatója.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás