Hirdetés

Igencsak meglepő állítás, főleg akkor, ha a túl tiszta levegőért korábban panaszkodó Robert Phalen a Fehér Ház új környezetvédelmi tanácsadója. Gyarapszik Trump szakértői csapata.

Az amerikai környezetvédelmi hivatal, az EPA tudományos tanácsadói testületébe a Fehér Ház éppen most jelölt 17 új tanácsadót. Az ilyesmi nem szokta elérni a nagyközönség ingerküszöbét, de azok után, hogy az ügynökség élére Trump egy klímaváltozás-tagadó figurát ültetett, előfordulhatnak cifrább dolgok. És éppen elő is fordultak: a Newsweek ásta elő az egyik új tudományos tanácsadó 2012-es nyilatkozatát:

Robert Phalennek ekkor azt sikerült mondania, hogy Amerikában a gyerekek tüdejébe nem kerül elég irritáló anyag, ami megerősítené az immunrendszerüket. "A modern levegő túl tiszta az optimális egészségi állapot eléréséhez" – jelentette ki.

Kíváncsian várjuk, mikor próbálja ezt überelni mondjuk egy túl kevés járványra panaszkodó egészségügyi miniszter, vagy szánalmasan alacsony bűnözési statisztikán siránkozó rendőrfőnök. Via index.

Trump környezetvédelmi tanácsadójelöltje nem hisz a klímaváltozásban

Trump környezetvédelmi tanácsadójelöltje nem hisz a klímaváltozásban

Donald Trump amerikai elnök egy olyan „szakembert” fog jelölni környezetvédelmi tanácsadójának, akinek a fosszilis energiahordozók iparágaiban vannak kapcsolatai, és aki kételkedik a klímaváltozásban – jelentette az AP hírügynökség a washingtoni Fehér Ház bejelentése alapján.

Az a Kathleen Hartnett White lesz az elnöki környezetvédelmi tanács elnöke, aki Rick Perry jelenlegi energiaügyi miniszter texasi kormányzósága idején hat éven át felügyelte a szövetségi állam környezetvédelmi hatóságát. White ebben az időben – amikor Barack Obama volt az elnök – kíméletlenül bírálta a szövetségi környezetvédelmi hatóságot (EPA), és küzdött a szigorúbb lég- és vízszennyezési határértékek bevezetése ellen.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás