A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

A walesi Snowdonia Nemzeti Park kénytelen volt figyelmeztetést kiadni, miután hétvégén több „felkavaró és riasztó” jelentést kapott arról, hogy a fő túraútvonalak mentén rengeteg az emberi ürülék.

Azt kérik a látogatóktól, hogy készüljenek fel és végezzék el a dolgukat a hegyek lábánál elhelyezett vécékben, ne a természetben könnyítsenek magukon- írta a BBC.

„Snowdon egy nemzeti természetvédelmi terület, így nagyon különleges és sérülékeny környezet” – mondta Helen Pye, a nemzeti park munkatársa a BBC rádiójának. Szerinte a Walesbe látogatókat elriasztó szaros szalagcímek sora „az utolsó dolog, amire az idegenforgalmi szektornak pillanatnyilag szüksége van, ezért nem szeretnénk, ha az ilyesmi befolyásolná az embereket a környék élvezetében.”
Elmondta, hogy van elég nyitva lévő vécé a Snowdon lábánál, a hegy látványát viszont nem szeretnék mobilvécékkel elcsúfítani. Akik a hegyre csinálnak, az Pye szerint csak „egy kisebbség, amely, mondjuk úgy, talán nem elég felkészült, és bajba kerül.”

A 444 szerint a figyelmeztetést azután kellett kiadni, hogy egy snowdoni túravezető, Gemma Davies rajtakapott egy férfit, aki épp a hegyen, a vasúti sínek között kakált. Elmondása szerint szombat reggel a Llanberis ösvény gusztustalan állapotban volt, ürülékkel teli eldobált papírpoharakkal és kövekkel. Állítása szerint folyton figyelmeztetnie kellett a vele tartó kirándulókat, hogy figyeljenek, nehogy szarba lépjenek. Bár megérti, hogy ez egy hosszú, hétórás túra, de szerinte akkor vigyenek magukkal ásót az emberek, és ne hagyják az út szélén a dolgukat. Davies egyébként azt is mondta, hogy a csúcson lévő kávézó és a hegy lábánál lévő vécék is zárva voltak szombaton.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás