A rovat kizárólagos támogatója

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy Baán László és csapata nem egyéb, mint sok pénzzel és kormányzati támogatással rendelkező dilettánsok gyülekezete. A fórumozó civilek, már tavaly jelezték, hogy a Ligetbe tervezett épületegyüttes nem fog az elképzelésnek megfelelően elférni, maga az építkezés, pedig még ennél is nagyobb területeket igényel.

Álvita zajlik arról, hogy a maradék zöld terület a Liget felületének 60, vagy 65 %-át teszi ki. Teljesen mindegy! Ha akárhol állva, bármelyik irányba nézek és hatalmas épületeket látok, ezek tövében némi kis növényzettel, akkor ez azt jelenti, hogy nem a Ligetben tartózkodom!

A jelenlegi tervezet szerint a Liget, mint közpark megszűnik létezni!
Ez tény, amin nem változtatnak a sok pénzen vásárolt statisztikai kimutatások sem. Itt ugyanis emberi érzésekről van szó. Ezek az emberi érzések kerültek szembe a kormányzat által működtetett könyörtelen szakmainak álcázott gépezettel.

Íme, néhány további észrevétel:

1. A Liget beépítése életellenes. Halott dolgok, élettelen tárgyak gyűjteménye kedvéért (múzeumok), tönkrevágnak egy több évszázada létező élő minőséget (Városliget).

2. Maga a módszer, ahogyan mindezt elindították, törvények és alkotmányos jogok sokaságának mond ellent.

3. Mint Magyarországon élő és dolgozó polgárnak, nem állnak rendelkezésemre olyan jogi fórumok, amelyekhez a beruházással kapcsolatos aggályaimmal és panaszaimmal fordulhatok.

4. Baán, illetve Tarlós főpolgármester urak, nyilatkozataikkal és megnyilvánulásaikkal rendszeresen megalázzák azokat az embereket, akik aggodalmukat fejezik ki az esztelen építkezések miatt.

5. A Liget-projekt lakossági támogatottsága elenyésző. Ez személyes tapasztalatom. Ismételten felesleges Baán úrnak jó pénzen megvásárolt közvélemény kutatásokra hivatkozni. Tiszta vizet kellene önteni a pohárba! Ha a Normafa megérdemelt egy helyi népszavazást, akkor a Városliget miért nem?

kép: Kovács László

6. Ha az építkezés megvalósul, az ugyanolyan emblematikus rombolás lesz, mint amikor Rákosi lebontatta a Regnum Marianum épületét. Ezeket a dolgokat elfelejteni nem lehet. Azért sem, mert a rombolás eredményét naponta láthatjuk, ha arra járunk.

7. Jelenleg úgy látom, hogy a kormány keresztülviszi az akaratát, bármi áron. Nem számít az a néhány 10.000 szavazat amit elveszíthetnek. A Fideszeseknek emlékezni kellene arra, hogy nem is olyan régen mi minden múlott azon a néhány 10000 szavazaton!
2018 tavaszán, amikor szavazni megyünk majd, és elsétálunk az ormótlan múzeumi épületek mellett, a szemünk elé táruló látvány véglegesen meggyőz minket a változások szükségességéről.

8. A Gyurcsány kormány idején bevezetésre kerülő 300 Ft-os vizitdíj problematikája ma már bagatellnek tűnik a Liget beépítésével összehasonlítva. Előbbit korrigálni lehetett, utóbbit – ha megtörténik – már nem lehetne!

Mindezt miért?
Pénzért!
Bár hivatalosan tagadják, a történet azzal indult, hogy a Miniszterelnöki Hivatal a Várba költözik.
Miniszterelnök úr, tisztelettel kérem, gondolja mindezt át, még nem késő! – írta László Kovács FB-oldalán, ahonnan a képek is származnak. 

A vélemény rovatban közölt írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás