Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Nyílt levelet írt Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára Belénessy Csaba MTI-vezérnek, melyben visszautasítja “az őt lejáratni kívánó koncepciós irományból kreált”, az MTI által közölt hírt és helyreigazítást kért a nemzeti hírügynökségtől.

"Az MTI 2012. május 2-án 14 óra 20 perckor közreadott egy engem lejáratni szándékozó koncepciós irományból kreált hírt, amelyet visszautasítok. Az abban foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak. Visszautasítom továbbá azt az eljárásmódot, ahogyan az MTI, az ország közpénzekből fenntartott hírügynöksége egy hivatalosan nem létező blogon ma megjelentetett első és egyetlen bejegyzésből ‘példás’ gyorsasággal, néhány óra leforgása alatt országos hírt kreált anélkül, hogy a bejegyzés tartalmát bármilyen módon ellenőrizte volna" – olvasható Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkárának szerda késő esti nyílt levelében, melyet Belénessy Csaba MTI-vezérhez intézett.

"Követelem, hogy a jó hírnévhez való jogom durva megsértését helyesbítő közlemény azonnali kiadásával korrigálják, s erre külön hívják fel azon sajtóorgánumok figyelmét, amelyek az Önök hírét átvették. A helyesbítő közleménnyel egyidejűleg az MTI jelen levelemet is hozza nyilvánosságra. Követelem továbbá, hogy indítsanak azonnali vizsgálatot annak kiderítésére: hogyan fordulhatott elő, hogy egy ilyen ‘1 napos blog’ első és egyetlen bejegyzése vezető hírré válhatott az MTI-nél, különös tekintettel arra is, hogy ki vagy mely intézmény volt a ‘figyelemfelhívó hírforrás’! Elvárom, hogy a vizsgálat eredményeiről engem informáljanak és a közvéleményt tájékoztassák" – közölte a volt államtitkár.

Mint arról a hvg.hu beszámolt: az MTI szerdai hírében a napraforgoblog bejegyzését idézte, mely szerint Ángyán József azért távozott a tárcától, mert "két haverját" felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Kettős Mérce blog az MTI hír kiadása után azt írta, ilyen nevű blog nem is létezik. Az MTI ezután közölte a blog pontos címét, így világossá vált, hogy egy szerdán, pár órával az MTI-szemle előtt regisztrált, egyetlen bejegyzést tartalmazó blogot tartott fontosnak szemlézni az MTI. Az LMP nyílt levelet írt Belénessy Csaba MTI-vezérnek, aki válaszában leszögezte: úgy ítélték meg, hogy hírértéke van az idézett blogbejegyzésnek.

Ángyán József idén januárban nyújtotta be lemondását, indoklás nélkül. A fideszes parlamenti képviselő később többször bírálta a kormány birtokpolitikáját. Az MTI-nek nem sikerült elérnie Ángyán Józsefet. A Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel közölte: általában nem kommentál blogbejegyzéseket, mindenesetre a témával kapcsolatos tényeket, fejleményeket figyelemmel kíséri és megvizsgálja.

Ángyán nyílt levelében, amelyet az őt támogató zöld szervezeteknek írt, kifejtette: "Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt ‘maffiahálózat’ mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk".

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás