A rovat kizárólagos támogatója

Nagy megtiszteltetés ért: az Év Zöld Példaképe lettem. Hálásan köszönöm a jelölést és a díjat! – Írta Illésné Szécsi Ilona FB oldalán.
A munkahelyemen (MEHI)  fő projektem a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ, amely egyablakos rendszerben segít a felújítani vágyóknak, segít a tervezésben, megbízható kivitelezőt ajánl és digitális szolgáltatásokkal (OFP jogosultság ellenőrzés, kalkulátor) támogatja a korszerűsítést.

A kerületemben alapítottam egy ökoközösséget (@Körtér – Környezettudatosak Tere Újbudán), ahol barátokkal és helyi szakemberekkel összefogva önkéntesen zöldítjük a kerületet. Fát ültetünk, Abádi Zöld Piknik és Garázsvásárt szervezünk, Ökofilmklubot tartunk, energiamegtakarítási versenyen vettünk részt. Ebben a közösségben tapasztaltam meg, hogy sok kis előremutató lépés összeadódva mekkora változást tud elérni!
Mindenkit biztatok, hogy a környékén csatlakozzon vagy hozzon létre egy helyi kisközösséget (Kisközösségi Program), ahol köösségi élmény során tapasztalhatja meg, hogy a fogyasztás csökkentés lehet élvezetes! Húsmentes recepteket cserélünk, biciklizünk és vizitúrázunk együtt, és shoppingolás helyett társasozunk vagy fát ültetünk

Év Zöld Példaképe díjat Szécsi Ilona Köves Alexandra ökológiai közgazdásztól vette át Fotó Portfólió

Illésné Szécsi Ilona a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként, környezetgazdász szakirányon. 1 évig tanult a Mannheimi Közgazdaságtudományi Egyetemen. 5 évig az építőiparban dolgozott, segítette a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület munkáját, majd a Nemzeti Alkalmazkodási Központban klímastratégiák elkészítésében és szemléletformálási akciókban vett részt. Dolgozott az Innovációs Minisztérium Klímapolitikai Főosztályán, majd egy természetvédelmi LIFE projekt pénzügyi menedzseri feladatait végezte. A MEHI-nél 2020 óta dolgozik, ő vezeti a RenoHUb projektben létrehozott RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ egyablakos tanácsadó hálózatot, valamint a megfizethető lakhatással foglalkozó AHA Budapest projektet, de más szakértői és kommunikációs feladatokat is ellát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás