Hirdetés

A világ legrégibb és legelismertebb tudományos társasága, a Royal Society jelentetett meg egy tanulmányt, mely a az ökológiai gazdálkodásból és a konvencionális mezőgazdaságból származó termés hozamok közötti, az eddiginél sokkal csekélyebb különbségről szól.

Kutatók a Kaliforniai Egyetemről, Berkley-ről bebizonyították, hogy az ökológiai gazdálkodásban használatos agotechnológiák, mint például a köztes vetés vagy a vetésforgó nem hogy elősegíti az öko és konvencionális terméshozamok közötti különbséget, de egy szintre is hozza azokat.

Kutatásaikban több, mint 100 tanulmány hasonlítja össze az öko és konvencionális gazdaságokat és azt találták, hogy az öko termények hozama sokkal magasabb, mint gondolták azelőtt. Továbbá a Berkley Egyetem kutatói azt találták, hogy bizonyos agrotechnikák alkalmazásával ez a hozamkülönbség még inkább csökkenthető.

Két különböző mezőgazdasági technológia termelőképességeinek tükrében, ez a tanulmány konkrét adat az öko és konvencionális mezőgazdaság öszsehasonlításában. A világ egyre növekvő élelmiszer igénye, az elkövetkező 50 évben még tovább fog nőni és a jövőben közelebbről is meg kell vizsgálnunk az ökológiai gazdálkodás. Az ipari termeléssel előállított mezőgazdasági termékek környezetromboló hatásai mellett azt is figyelembe kell venni, hogy a szintetikus műtrágyákkal megnövelt terméshozamokat egyre inkább elutasítják a fogyasztók.

A riport innen letölthető >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás