Hirdetés

Borlovaggá ütötték Verpeléten a Tarnát kiszivattyúzó, az élővilágát elpusztító, gyanúsítottként jelenleg is büntetőeljárás alatt álló aldebrői borászt, Tóth Tamást. Az állatvédők Rókusfalvy Pálhoz, a bormarketingért felelős miniszterelnöki biztoshoz fordulnak az ügyben.

A Macskaárvaház Alapítvány sajtóközleménye:

“Borlovaggá avatták a Tarna vízét kiszivattyúzó, élővilágát elpusztító, büntetőeljárás alatt álló ökológiai gengsztert, Tóth Tamást! A Debrői Rácz Pál Borrend lovagjává ütötték Tóth Tamást, annak a Tóth és Tóth nevű aldebrői borászatnak a tulajdonosát, aki testvérével, Egyedné Tóth Anitával és annak férjével, Egyed Lászlóval együtt jelenleg egy súlyos büntetőügy gyanúsítottjai. A három ökológiai gengsztert azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy engedély nélkül kiszivattyúzták a Tarna folyó vízét és tönkretették a vizes élőhely ökoszisztémáját.
A becslések szerint sokszázezer vízi és a vízes élőhelyhez kötődő gerinces élőlény pusztult el tettük miatt. Tóthékat a katasztrófavédelem már jogerősen pénzbírságra ítélte ugyanebben az ügyben, vízlopásért. Tóth Tamás, Egyed László és Tóth Anita az ügyben semmifajta tevőleges megbánást nem tanúsítottak.

Alapítványunk a történtek miatt levélben fordul Rókusfalvy Pálhoz, a kormány bormarketingért felelős kormánybiztosához, hogy megtudjuk: fenntartható-e az a helyzet, hogy a hazai borász szakmai egy része mindenfajta ökológiai lelkiismeret nélkül végzi, hazai közpénzekből és Európai Uniós forrásokból is támogatott tevékenységét.”

 

Kapcsolódó anyagok:

A Macskaárvaház Alapítvány közleménye a Tarnát kiszivattyúzó borászat ügyében

Hol áll a Tarna elpusztítása ügyében zajló nyomozás?

Belefér a Momentumnak a környezetpusztítás pártolása?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás