Hirdetés

21 civil szervezet kampányt indít a Lánchíd felszabadításáért. Szeretnénk hatékonyan használni a Lánchidat, vagy visszatérünk a korábbi helyzethez, a végeláthatatlan dugóban araszoláshoz? A Lánchíd felszabadítása egyértelműen a többség érdeke: nem csupán szimbolikus ügyről van szó, hanem a hídon közlekedők és a környezetében élők életminőségének drasztikus javulásáról.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy vegye saját kezébe a döntést, és szavazzon az autómentes Lánchídra!

PÁRTPOLITIKA HELYETT SZAKPOLITIKÁT!

A városvezetés nem hozott határozott döntést az autómentesség fenntartásáról. A főváros áprilisban hirdette meg az úgynevezett Budapesti Lakógyűlést, amiben a városvezetés nemcsak a Lánchíd jövőjéről, de egyéb kérdésekben is kikéri a budapesti lakosok véleményét.

Az alulírott civil szervezetek nevében kijelentjük, hogy nem kívánunk pártpolitikai szerepet vállalni, számunkra ugyanis az Új Lánchíd pártpolitikán átívelő ügye a prioritás. A Lánchíd körüli vitát szakmai alapokon szeretnénk megközelíteni, nem pedig politikai törésvonalak mentén. A Lakógyűlésen feltett többi kérdést tehát tudomásul vesszük, de függetlenek maradunk tőlük. Kampányunk kizárólag az Új Lánchíd ügyét tűzte zászlajára.

MIÉRT KELL ÚJ LÁNCHÍD?

Budapest közlekedése elért a falig. A Lánchíd helyzete nyilvánvalóan tarthatatlan volt: együtt araszoltak kocsik és buszok, a kerékpározók pedig életveszélyes körülmények között próbálták átverekedni magukat a hídon. A változáshoz nem halogatásra, hanem bátorságra van szükség!

A Lánchíd Budapest egyik ikonikus építménye: a város szimbóluma, amely összeköti Budát és Pestet. A felújítás előtt a híd a forgalmi dugók egyik központja volt, sokszor gyalog meg lehetett előzni az araszoló gépkocsikat és buszokat.

A hónapok óta tartó autómentes tesztidőszak alatt mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a Lánchídon lehet gyorsan és biztonságosan is haladni, miközben a dugók nem lettek nagyobbak a városban. Az Új Lánchíd egy élhetőbb város első mérföldköve, a gördülékeny közlekedés záloga, mindannyiunk érdeke.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

 Kövesd az Új Lánchíd “szerveződést” Facebookon és Instagramon, vagy látogass el a honlapunkra!

Csatlakozz hozzánk, és vegyél részt a szavazáson azért, hogy a Lánchíd tesztidőszak alatt kipróbált és bizonyítottan jól bevált forgalmi rendje véglegessé váljon! Legyen szabad az út a Lánchídon a buszok, a taxik, a motorral, kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára!

Az Új Lánchídért dolgozó civil, szakmai szervezetek, informális csoportok:

A járda a gyalogosoké
Bringakultúra Egyesület
C8 – Civilek Józsefvárosért
Extinction Rebellion Magyarország
Fridays For Future Magyarország
Járókelő Közhasznú Egyesület
Kortárs Építészeti Központ – KÉK
Közlekedő Tömeg Egyesület
Kis Távolságok Városa Alapítvány
Kulcs a városhoz, kulcs a közélethez Egyesület
Levegő Munkacsoport
Maradjanak a Fák a Rómain csoport
Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség
Magyar Kerékpárosklub
Magyar Közlekedési Klub
Miutcánk
Rehab Critical Mass Alapítvány
Újlipótváros Szuperblokk Civil Társaság
Valyo – Város és folyó Egyesület
Város és Mobilitás Intézet
Velo Budapest

Várjuk a további csatlakozó, pártoktól független szervezeteket és támogatókat! Amennyiben a Ti szervezetetek is támogatja az ügyet, írjatok az info@ajardaagyalogosoke.hu  címre!

 

 

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Az autós lobbi szavaztatna a Lánchíd autóforgalmáról

Gyorsabb buszokat, tisztább levegőt, kevesebb dugót jelent az autómentes Lánchíd

Orbánék vagy Karácsony miatt úszik el a Lánchíd 6 milliárdos állami támogatása?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás