Hirdetés
Fővárosi Önkormányzat

A 4 éves hagyományoknak megfelelően idén is folytatódik a budapestiek városfejlesztő ötletei alapján a közösségi költségvetés tervezése. Augusztus 21. és október 7. között lehet szavazni arra, miket valósítson meg a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek javaslatai közül.

Elkezdődött a fővárosi közösségi költségvetés idei szavazása, elsősorban az otlet.budapest.hu honlapon.

A szavazáson mindenki részt vehet, aki betöltötte 14. életévét, Budapesten él, a fővárosban van a munkahelye, vagy ide jár iskolába, de nem szükséges bejelentett budapesti lakcímmel rendelkezni. A várost ugyanis nemcsak azok használják, akiknek egyessel kezdődik az irányítószáma, ennél jóval többen budapestiek.  A szavazáson a tavaly év végén benyújtott ötletekre lehet szavazni. A közel 700 beérkezett ötletből egy szakmai előszűrést követően született az a 175 ötletből álló lista, amelyből választhatnak a fővárosiak.
A voksokat október 7-ig, az otlet.budapest.hu oldalon, személyesen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kijelölt tagkönyvtáraiban, nyitvatartási időben a Főpolgármesteri Hivatal általános ügyfélszolgálatán, valamint a szavazás utolsó három hétvégéjén kitelepüléseinken lehet leadni.

A szavazólista 5 kategóriát tartalmaz, ezek közül két kategóriában szerepelnek a konkrét helyhez kötődő ötletek, amelyekről már térkép is készült. A „Helyi kis ötletek” és a „Helyi nagy ötletek” mellett az Esélyteremtő Budapest, a Nyitott Budapest és a Zöld Budapest témakörökből is lehet választani. Minden kategóriában három ötletre lehet szavazatot leadni. Így ez összesen személyenként 15 szavazat lehet.

A közösségi költségvetés egy olyan – általában önkormányzati – program, amelynek keretében a település költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A fővárosi közösségi költségvetés keretében 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

Az elmúlt években 17 ötletet valósított meg a főváros, ezek az ötletek itt találhatóak.

Idén a szavazatokat beküldők egy sorsolásos nyereményjátékban is részt vehetnek. A szerencsés szavazók közt kisorsolnak 3 db családi belépőt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe; 1-1 páros belépőt a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszodába, a Pesterzsébeti Gyógy-, Strand- és Hullámfürdőbe, valamint a Paskál Gyógy- és Strandfürdőbe; 3 db páros jegyet a Zugligeti Libegőre; 40 fő számára egy-egy éjszakai túrát a Rákosi-bunkerben és 3 db páros jegyet az Örkény Színház egyik előadására.

Nyitóképen egy korábbi megvalósult projekt, az ivókút.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás