Hirdetés
greenfo/MTI

A fogyasztás érzelem nélküli kultúrája ellen emelte fel szavát Ferenc pápa, aki tegnap – advent első vasárnapján – a szeretet és a család karácsonyát hirdette beszédében.

A katolikus egyházfő a kielégíthetetlen fogyasztási vágyat olyan vírusnak nevezte, amely gyökereinél fertőzi meg a hitet is, mert elhiteti, hogy az élet kizárólag a birtoklástól és fogyasztástól függ, és figyelmünket elvonja Istenről és a közelünkben levő embertársainkról. „Testvéred ajtódon kopogtat, de csak zavar téged, mivel felborítja terveidet – ez a fogyasztói társadalom egoista magatartása”  – jelentette ki az egyházfő.

A mai embert tárgyak veszik körül, de nem tudja, minek. Sok javunk van, de nem a jót szolgáljuk, az otthonok megtelnek tárgyakkal, de hiányoznak belőlük a gyermekek (…) ez a mai világ drámája (…) demográfiai télben élünk.

Hozzátette, hogy a tárgyakat halmozó emberiségnek semmi sem elég, mindenki fenyegetve érzi magát a másiktól, örökös az elégedetlenség, egyre több a harag és gyűlölet. Ferenc pápa advent első vasárnapján a Szent Péter-bazilikában mondott homíliát a Rómában élő kongói katolikus közösségnek bemutatott misén. A Szent Péter téren a déli Úrangyala-imádságot követő beszédében az egyházfő aggodalmát fejezte ki az Irakban kialakult helyzet miatt, emlékeztetve az utóbbi napok tüntetéseinek könyörtelen elfojtására. Megbékélést sürgetett az egész iraki nép számára.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás