A rovat kizárólagos támogatója

Korábban azt hittük, csak durván visszametszik az Andrássy úti fákat, azonban mára kiderült, teljesen kiirtják őket. A fővárosi kertészet arra hivatkozik, hogy a fák betegek voltak, ezért kell most őket gyökerestül kitépni. De vajon a megbetegedésüket nem lehetett volna megelőzni?

A több évtizede ültetett, felnőtt fák radikális megcsonkítása a múlt héten kezdődött. Akkor még azt hittük, megelégszenek ennyivel a fővárosi kertészek. Azonban mára kiderült, teljesen kiirtják őket. Lehet, hogy betegek voltak. Lehet, hogy tényleg ki kellett őket vágni. De azért felmerül bennünk a kérdés: vajon nem éppen a hanyag gondoskodás okán betegedtek meg ezek a növények? – tette fel a (némileg költői) kérdést a 6ker.blog.hu.

Az már kiderült, hogy a pázsitot képtelenek tartósan fenntartani az Andrássyn, kivéve ha műgyepről van szó.

A fák ugyan ritkább gondozást igényelnek, de úgy látszik, a városvezetés velük sem bírt el. Nyolc fa esett áldozatául a budapesti és a hatodik kerületi vezetés nem törődömségének. Bár új fákat ígértek a régiek helyére, ha azokat is így gondozzák majd, nagy jövőt nem jósolunk nekik. Terézvárosban így még kisebb lesz a zöld terület mérete, még egészségtelenebb és koszosabb lesz a belváros levegője.

Miért nem lehet odafigyelni természeti értékeinkre? Miért nem lehet megóvni a fáinkat? Miért kell addig várni, amíg már menthetetlenek lesznek szerencsétlenek?

Ha Ti is tudtok hasonlóan szomorú, felháborító történetről Terézvárosban, akkor írjátok meg, küldjétek el a blognak – ők kiteszik oldalukra.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás