Hirdetés
(X)

Ma már nálunk is egyre gyakrabban tartanak babaváró bulit és tejfakasztót. De mivel készüljünk az ilyen alkalmakra, ha a környezettudatosság is lényeges szempont? Rengeteg fenntartható játék és használati tárgy közül választhatunk. Az Alza segít eldönteni.

1. Pelenkatorta

A pelenkatorta egyik leghasznosabb ajándék, amit csak adhatunk a kismamáknak, az a pelenkatorta. Amellett, hogy kedves és mutatós, már előre is beszállhatunk a szülők egyik legfontosabb visszatérő kiadásába. A legjobb, ha a pelenkák moshatóak. A tortát dekorálhatjuk masnival, plüssállattal és egyéb játékokkal, de ezekből is válasszunk műanyagmentes termékeket!

2. Bambuszból készült törlőkendő

Ha nem szeretnéd, hogy a törlőkendőket használat után ki kelljen dobni, ajándékozz olyat, ami bambuszból készül! Ez fenntarthatóbb alternatívája a hagyományos babatörlőnek, ám azzal szemben mosható is. Tedd őket egy pelenkázótáskába, így mindig készen állnak majd, amikor a szülőknek gyors tisztításra van szükség.

3. Organikus fogzási gyűrű

Érdemes olyan terméket választani, ami fából és horgolt gyöngyökből áll, amelyek különböző textúrákat kölcsönöznek a babának a tapintásra. A juharfa gyöngyök és a fogantyú például sima felületek és tartós minőségű elemek, így nem kell attól tartani, hogy elszakadnak vagy eltörnek, miközben a baba játszik a gyűrűvel.

4. Újrahasznosítható bébiétel-tasakok

Ha a leendő szülők saját maguk készítenek bébiételt, segítségükre lesznek az újrafelhasználható bébiétel-tasakok. Könnyen moshatók és újratölthetők, így nem kell kidobni egy tasakot és újat vásárolni helyettük. Fontos, hogy ólomtól, PVC-től és más mérgező anyagoktól mentes tasakot válasszunk, így biztonságos lesz a baba és a környezet számára is.

5. Műanyagmentes játszószőnyeg

Egy habszivacs szőnyeg kényelmes a babának, és jó esetben nem tartalmaz PVC-t, latexet és egyéb vegyi anyagokat, amelyek károsak lehetnek a babára és a környezetre. A szülők értékelni fogják azt is, ha vízálló, így a balesetek gyors eltakarítása gyerekjáték.

6. Vászon pelenkatáska

Ezzel a pelenkázótáskával a szülők bárhová magukkal vihetik babájuk környezetbarát holmiját. A legjobb, ha rengeteg zug, rés és tárolóhely található a pelenkák, üvegek, törlőkendők, cumik és extra ruházat számára. A táska alapanyaga ideális esetben az organikus pamutvászon lehet, vegyszerek, peszticidek vagy egyéb mérgező összetevők nélkül.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás