Hirdetés
(X)

Az étkezések központi szerepet játszanak életünkben, éljünk akár egyedül, akár párban vagy családdal. Ahhoz, hogy igazán finom ételek kerüljenek az asztalra, megfelelő konyhai eszközökre van szükségünk.

Ha a gépeink régiek, vagy gond van a minőségükkel, a sütés-főzés is bosszantó lehet. Ráadásul az ételek is sokkal finomabbak, ha a modern technikát hívjuk segítségül. Arról nem beszélve, hogy a konyhában töltött idő is lerövidül, így többet lehetünk a szeretteinkkel. A sütő központi szerepet játszik a konyhában, érdemes hát jól választanunk.

Beépíthető vagy szabadon álló?

A lehetőségeinket nagyban meghatározza a rendelkezésünkre álló tér mérete. Ha úgy döntünk, hogy szabadonálló tűzhelyet vásárolunk, nagyobb mozgásterünk van az elhelyezést illetően. Bárhová beállíthatjuk a tűzhelyünket, ahol elérhető a megfelelő csatlakozás. 

Ha a konyhabútorba szeretnénk integrálni a sütőt, vegyünk beépíthető modellt. Ebben az esetben nagyon fontos a méretek pontos megadása. Ekkor variálhatjuk a főzőlapok és a sütők technológiáját. 

Mit használunk a működtetéshez?

Amikor sütő vásárlása előtt állunk, nem csak a kivitel módjáról kell döntenünk. Azt is meg kell választanunk, hogy milyen energiaforrást használjunk a sütéshez. A beépíthető sütők elektromos árammal működnek, gázos kivitel nem kapható ebben a formában. 

Természetesen használhatunk egységesen elektromos árammal működő tűzhelyet. Ebben az esetben a főzőlapunk is elektromos, és a sütő is áramforrás segítségével melegszik fel. A főzőlap lehet hagyományos, elektromos lap, vagy elektromágnes segítségével működő indukciós főzőlap is. 

Ha szeretnénk helyet spórolni a konyhában, jó megoldást jelenthet a kombinált elektromos sütő. Ez a készülék ötvözi egymással a mikrohullámú és hagyományos sütőt.

Hasznos funkciók a sütőben

A modern sütők különleges funkciói nagyban meggyorsítják és takarékosabbá teszik a sütést. Emellett nem csak rövidebb idő alatt készülnek el az ételek, hanem finomabbak is lesznek. A modern megjelenés és a LED vezérlőpanel emeli a konyha stílusát. 

A belső funkciók, mint a grillezés, a lassú sütés vagy épp a pizzasütés kényelmesebbé teszik az ételek elkészítését. A korszerű sütőkhöz maghőmérőt is biztosítanak a gyártók. Ezzel ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az ételeink. Ezek az extra funkciók és tartozékok hozzájárulnak ahhoz, hogy takarékosan bánjunk a felhasznált energiával, amivel pénzt is spórolhatunk.

Öntisztítás felsőfokon

Sok bosszúságot és kellemetlenséget okoz, ha a sütőnk belseje beszennyeződik. Ha odaég az étel, különösen a zsír, azt szinte lehetetlen tökéletesen eltávolítani a sütőről. A modern sütők öntisztító funkciója azonban megkönnyíti a dolgunkat. A pirolitika bekapcsolásával a sütő 400-500 fokra melegíti magát, és tartja a hőt órákon keresztül. Ez idő alatt a felületeken lévő szennyeződések hamuvá égnek. Ezt pedig a program lejárta után egyszerűen letörölhetjük a sütőről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás