Hirdetés

A buja erdőségekkel tarkított Guyana egy természetvédelmi csoporttal együttműködve készül megvédeni az amerikai földrész legnagyobb szárazföldi ragadozójának számító jaguárokat.

A helyi kormány illetékesei tegnap írták alá a megállapodást a Panthera nevű természetvédelmi csoporttal. Az együttműködés célja egy olyan "jaguárfolyosó" kialakítása, amely összeköttetést biztosítana a ragadozó szétszórt állományai között Észak-Argentínától egészen Mexikóig. A megállapodás részeként Guyana kilátásba helyezte, hogy intézkedéseket tesz jaguárjai védelmére, az ország nemzeti állatának számító nagymacskák ugyanis mára közel kerültek ahhoz, hogy a veszélyeztetett fajok csoportjába kerüljenek.

A dél-amerikai nemzet büszkélkedhet a régió néhány legérintetlenebb vadonjával. Az erdőségekben és hatalmas füves területeken elhelyezett, mozgásérzékelőkkel felszerelt kamerák egyedülálló bepillantást engednek a jaguárok életébe. Az állatok természetes élőhelyét felemésztő bányászat és mezőgazdasági termelés azonban komoly fenyegetést jelent a nagymacskákra.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás