A rovat kizárólagos támogatója

Ismerjétek meg az MME arcait. Az év során bemutatjuk nektek a 2024. év kitüntetettjeit. Kezdjük a sort a legmagasabb kitüntetéssel, a Keve András Díj tulajdonosaival, amit azok a tagtársaink kaphatnak meg, akik kiemelkedően sokat tettek az MME sikeres működése érdekében. A díjat az elnökség öt évenként ítéli oda.

2024-ben a legmagasabb kitüntetéssel, Keve András Díjjal lepte meg az elnökség Dr. Halmos Gergőt. A kitüntetést azok kaphatják meg, akik kiemelkedően sokat tettek az MME sikeres működése érdekében. A díjat öt évenként ítélik oda.

Dr. Halmos Gergő 1989-től tagja az egyesületnek, 2001-ben kezdett el dolgozni az MME-nél az első években a gyűrűző központ vezetőjeként, majd természetvédelmi igazgatóként, 2006 júliusától pedig ügyvezető igazgatóként. A húsz éves igazgatói tevékenysége alatt az MME egy jól szervezett, biztos lábakon álló, folyamatosan növekvő társadalmi támogatással rendelkező egyesületté vált.

Az egyesület operatív munkájának irányításán túl részt vesz természetvédelmi kutatással, monitorozással kapcsolatos projektekben, nemzetközi madárvonulás kutatási programokban (Olaszország, Tunézia, Mongólia, Románia, Albánia). Számos publikációja jelent meg, jelentős szerepet töltött be a közel 10 év munkáját magába foglaló Magyarország madáratlasza könyv 2021-es kiadásában.
Munkája nemzetközi színtéren is kismagasló. 2017-től a BirdLife International Global Council tagja. 2014-től a BirdLife International European and Central Asian Committee tagja, 2018-2022 között elnöke.

Egy másik Keve András Díjas madarász: Bank László

Ötven évvel ezelőtt, 1974. január 6-án 200 lelkes madárvédő gyűlt össze a Fővárosi Állat és Növénykert Barlang mozijában, hogy új szervezetet hozzon létre a Magyar Madártani Egyesületet (MME). Az alapító tagok nagy ambíciókkal indították útjára a szervezetet, talán nem is sejtve, hogy mi mindent fognak elérni fél évszázad alatt.
jubileumi Gödöllői konferencián adták át az egyesület kitüntetéseit, melyről itt írtunk

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás