Hirdetés

Énekes madár tetemekre bukkantak egy kifeszített hálóban a Magas Bakony Tájvédelmi körzetben. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata arról kapott bejelentést, hogy Bakonybélben, a homokbányához vezető út melletti erdőben kifeszített madarász hálót találtak, benne elpusztult madarakkal.

Összesen 20 énekes madár tetemét találták meg a hálóban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai. A hálóba repült és elpusztult állatok között volt fakopáncs, csuszka, fekete rigó, erdei pinty, barátposzáta, széncinege, kékcinege és vörösbegy.

Voltak olyan tetemek is, amelyek már olyan állapotban voltak, hogy nehezen sikerült azonosítani. A hálón található lyukak és a benne lévő faágak, levelek is arra utalnak, hogy a csapda már régóta van kint.

Annak érdekében, hogy több madár ne pusztuljon el, a szakemberek leszedték a hálót és értesítették a rendőrséget. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetkárosítás büntette miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás