Hirdetés

A pályázat keretében megvalósult az Igazgatóság működési területén a természetvédelmi őrzés biztosítása, hatékonyságának javítása érdekében az őrszolgálat terepi mobilitásának és eszközeinek fejlesztése.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, a Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztése tárgyban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban pályázatot nyert. A BfNPI az európai unió, vissza nem térítendő, 254,43 millió forint értékű támogatásával valósította meg a fejlesztéseket. A projekt 2016. szeptember 30. és 2021. május 5. között valósult meg. A támogatás intenzitása 100%.

A KEHOP-4.2.0-15-2016-00003 azonosítószámú, „A területi jelenlét és a természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével” című pályázat a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt fő célkitűzése az EU Biológiai Sokféleség Stratégia célkitűzéseivel összhangban a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található védett természeti területek, NATURA2000 területek, védett és/vagy közösségi jelentőségű élőhelyek, a védett élettelen természeti értékek kedvező természeti állapotának megóvása, illetve javítása.

A pályázat keretében megvalósult az Igazgatóság működési területén a természetvédelmi őrzés biztosítása, hatékonyságának javítása érdekében az őrszolgálat terepi mobilitásának és eszközeinek fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként beszerzésre kerültek a természetvédelmi monitorozó-, nyilvántartási- és információs rendszerek működtetése,  pontos, megbízható és hiteles információk szolgáltatása érdekében szükséges  monitorozó eszközök.
Megvalósult a helyi természetvédelmi őri iroda felújítása és eszközfejlesztése a Vönöczky Schenk Jakab Kutatóházban, zalaszántói Kotsy-malomban, a Salföld Természetvédelmi Majorban ( lásd nyitókép)valamint megvalósult a bakonybéli Erdők Házában található őrszolgálati iroda eszközfejlesztése.

A projektről további információk a park honlapján olvashatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás