Hirdetés

A cégénydányádi Kende-kastély 16 hektáros parkjában 50 mesterséges fészkelőodú várja a cinegégekt, verebeket, csuszkákat és rozsdafarkúakat.

A Szabolcs-Szatmár-Beregi Természet- és Környezetvédelmi Kulturális Értékőrző Közhasznú Alapítvány és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai december második hetében a cégénydányádi Kende-kastély 16 hektáros parkjában 50 mesterséges fészkelőodút helyezett ki, amelyek megfelelő költő- és pihenőhelyül funkcionálnak majd a parkban élő barát-, fenyves-, kék- és széncinegéknek, házi- és mezei verebeknek, nyaktekercseknek, csuszkáknak és házi rozsdafarkúaknak.

Az odúk a madarak megtelepedése mellett abban az oktatási programunkban részt vevő fiatalok környezeti nevelését fogja szolgálni, amelynek keretein belül 11 térségi általános iskolával és 6 óvodával működünk együtt. A madárvédelmi eszközök segítségével bemutathatóvá válik egy-egy faj élete a fiókanevelési időszakban is.

A kihelyezett odúk a HUSKROUA/0901/133-as azonosító számú, „A határokon átnyúló nemzetközi Szatmár-Beregi Natúrpark előkészítése” című pályázat finanszírozásából lettek elkészítve.

madárodú kihelyezés Cégénydányonmadárodú kihelyezés Cégénydányon
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás