Daru pusztulás a Hortobágy peremén

2018. december 3.

Hírek

68 daru pusztult el (ill. ennyi tetemet találtak) a Hortobágyon, mert elektromos vezetéket állítottak a táplálkozó és az éjszakázó helyük közé.

Túr folyó menti természetvédelmi projekt sajtótájékoztatója

2018. szeptember 19.

Helyszín: Hortobágy, Petőfi tér 9

Sajtótájékoztatók

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság A Túr folyó mentén fekvő romániai és magyarországi védett területek közös természetvédelmi kezelése és bemutató infrastruktúrájának fejlesztése című, ROHU-79 azonosítószámú projekt nyitásának sajtóeseményére invitálja Önöket.

Lemondott az FM helyettes államtitkára

2018. február 22.

Hírek

Lemondott tisztségéről Szele-Király Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, ezért megbízatása február 15-én megszűnt – derül ki a február 21-én megjelent miniszterelnöki határozatból.

Az FM-államtitkár férjének cége a hortobágyi bajnok

2018. január 29.

Hírek

Sorra nyeri a megbízásokat a Földművelési Minisztérium felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól az FM-államtitkár férjének cége. Az államigazgatásban furcsa karrierívvel kikötött Szele-Király Andrea házastársa, Király József Jászkeszeg Kikötő Kft. nevű, eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, de nem kellett sokáig várnia az első állami megrendelésre, és azóta is… Tovább »

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szeptemberi programjai

2017. szeptember 01. - 2017. szeptember 30.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

szeptember 9. – ŐSZI VIRÁGOK ÚTJA Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park A Hortobágy folyó mentén haladó gyalogtúra során számos növényfaj figyelhető meg. Találkozhatunk a réti őszirózsa, sziki őszirózsa, sziki kocsord, magyar sóvirág, réti füzény, kisfészkű. Előzetes bejelentkezés szükséges, jelentkezési határidő 2017. szeptember 8. 12.00 óra Találkozás: 9.00 óra, Pusztai Állatpark parkoló A program időjárásfüggő! Részvételi díj:… Tovább »

Új szezon – új generáció a hortobágyi rétisas állományban

2017. április 19.

Hírek

Kezdetben a tojó folyamatosan a fészken volt és melengette a fiókáit, így azokat csak ritkán lehetett megpillantani. Ahogy telt az idő és növekedtek, úgy haladt a tavasz is előre és április első felében már sokszor voltak láthatóak a kis sasfiókák. Szépen cseperedtek és a fehér pihetollas kültakarójuk erőteljes, szürke színárnyalatúvá vált – bár a fehér… Tovább »

A Hortobágyi Nemzeti Park 2017 májusi programjai

2017. május 01. - 2017. május 31.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

május 1. – MAJÁLIS A HORTOBÁGYON • Kézműves majális a Hortobágyi Kézművesudvarban • Majális a Pusztai Állatparkban • Állati majális a Hortobágyi Vadasparkban (április 29-május 1.) • Majális a Hortobágyi Madárparkban Információ: Tel.: 52/589-000 • 52/589-321 • E-mail: info@hnp.hu május 6. – MADÁRGYŰRŰZÉSI BEMUTATÓ HORTOBÁGYI-HALASTÓNÁL (Vezetett túra) Közép-Európa egyik legismertebb madárélőhelyén található gyűrűző állomáson szakemberek… Tovább »

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2017 márciusi programjai

2017. március 01. - 2017. március 31.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

március 18. – KIKELET GYALOGTÚRA A HORTOBÁGYI-HALASTÓ TERÜLETÉN (Vezetett túra) Figyeljük meg együtt a téli álom után ébredező természet jelenlévőit egy szakvezetővel kísért gyalogtúra keretében a Hortobágy-halastavi tanösvényen. A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés, információ: E-mail: turizmus@hnp.hu március 24. – CSILLAGDAI ESTÉK Ismerje meg a csillagos égbolt látnivalóit csillagászunkkal! A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Bejelentkezés,… Tovább »

Elítélték a védett madarakat mészárló két olasz orvvadászt

2016. december 21.

Hírek

Jogerős ítélet született annak a két olasz orvvadásznak az ügyében, akik novemberben a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében csónakból lőtték a tőkésrécéket, azon belül a védett csörgőrécét, barátrécét, kercerécét és a vadászati tilalom alá eső nyári ludat.

Megkezdődött a lepkeper büntetőügyének tárgyalása

2016. november 15.

Hírek

Büntetőbíróság előtt folytatódik a G. Ernő kokadi gazda ellen természetkárosítás miatt indított “lepkeper”, amelyet korábban polgári eljárásban jogerősen megnyert az ügyészséggel szemben a mezőgazdasági vállalkozó. A védett természeti terület jelentős károsodását okozó természetkárosítás bűntette és más bűncselekmény miatt indított büntetőügy tárgyalása ma a vádirat ismertetésével kezdődött meg.