Hirdetés
greenfo/MTI

Felavatta Nagy Dél-amerikai Madárházát április 15-én a közép-franciaországi Saint-Aignanban a Beauval Állatpark, amely szerint az új létesítmény Európa legnagyobb madárháza. A 36 méter magas, 1,6 hektáron elterülő madárház több mint 500 szárnyasnak és mintegy 30 emlősnek ad otthont.

„A terv két évvel ezelőtt született meg, néhány heti tanulmánykészítés és tizenkét havi munkálatok után. Ez egy hatalmas projekt” – mondta Rodolphe Delord, az állatpark igazgatója. Az új látványossághoz 14 millió eurós (5,2 milliárd forint) beruházásra volt szükség.

A madárházban hat méter magasan elhelyezett gyalogos- és függőhidakon lehet közlekedni, a terület egy részén tavak és mocsarak vannak. Azt szerettem volna, hogy a látogatók a levegőben közlekedjenek, a madarak alattuk és fölöttük röpködjenek – mondta az igazgató.

A madárházban összesen 33 dél-amerikai madárfaj él, közöttük chilei fütyülőrécék, kéktorkú guánok, kis sárgafejű keselyűk, íbiszek, kubai rózsaszín flamingók és vöröslábú kígyászdarvak.

Az emlősök között sörényes hangyászok és ormányos medvék, valamint háromféle majom: vörös bőgőmajom, kolumbiai pókmajom és fehérarcú sátánmajom is vannak. Valamennyi állat fogságban született, Beauvalban vagy más állatkertekben – közölte az állatpark.

Az igazgató szerint Beauvalnak, ahol öt, Kínából kölcsönkapott óriáspanda is él, 2022-ben több mint kétmillió látogatója volt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás