Hirdetés
greenfo/MTI

750.000 forintnyi telefonszámlát csinált egy gólya, mert elvesztette a nyomkövetőt, amit valaki megtalált, és a benne lévő SIM kártyát használta is.

Hatalmas összegű telefonszámlát kapott egy lengyel alapítvány, mert egy gólya elvesztette azt a nyomkövetőt, amelyet a környezetvédők helyeztek rá- írta a BBC.
Az EcoLogic Csoport tavaly telepített jeladót a fehér gólya hátára, hogy nyomon követhessék a madár vándorlási szokásait. A vándormadár mintegy hatezer kilométert repült, és a Szudán keleti részén lévő Kék-Nílus-völgyből kapták tőle az utolsó jeleket, amikor elveszítették vele a kapcsolatot.

Valaki azonban Szudánban megtalálta a nyomkövetőt, kivette belőle a SIM kártyát, behelyezte saját telefonjába, és mintegy 20 órányi hívást kezdeményezett. A lengyel környezetvédők egy 750.000 forintnyi értékű telefonszámlát kaptak, amelyet ki kell fizetniük.

A jeladóval ellátott gólyák fontos szerepet játszanak a vándormadarakról folyó környezetvédelmi és fajmegőrző kutatásokban. Bár a fehér gólya ma már nem veszélyeztetett faj, 50 éve Európában majdnem a kihalás szélére került élőhelyei, a mocsarak lecsapolása, a széles körű iparosítás miatt.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás