Hirdetés

Adat nincs, zaj viszont van. Akik bent voltak, jól érezték magukat a sörfesztiválon, a környék lakói viszont nem. Érdekes mérési eredmények születtek a Miskolci Sörfesztivál hangereje kapcsán. A hivatal elutasította a zöldek adatigénylését.

Visszatérő probléma a miskolci sörfesztivál kapcsán, hogy főleg a környéken, de a város más részeiben élők is túl hangosnak találják az esti, éjszakai zenét, ami zavarja őket a pihenésben. A szervezők többször tartottak próbamérést az elmúlt években és állították, nem lépik túl a megengedett hangerőt.

Nappal így is volt, éjszaka azonban nem.

A Zöld Kapcsolat Egyesület tulajdonában lévő mérőműszerrel a Népkert mellett lakók méréseket végeztek az utolsó estén, méghozzá egyikük ablakától mindössze két méterre. A mérések 65,5 és 82 decibel között voltak, ez átlépi a megengedett értéket, ami nappal 65, míg este 11 után 55 decibel lehet.

Pontos adatokhoz azonban nem könnyű jutni a Miskolci Sörfesztivál kapcsán senkinek. Egy magánszemély a rendezvény előtti hetekben adott be közérdekű adat megismerése iránti kérelmet az engedélyezéssel kapcsolatos iratokat kérve, ezt azonban a város jegyzője az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény egyik bekezdése alapján megtagadta.

A miskolci Zöld Kapcsolat Egyesület augusztus 31-én az ügyféli jogállás megállapítását kérte a környezeti jogérvényesítési lehetőségek érdekében, és ezzel együtt a megszületett határozatok megküldését is – tegnap kapták kézhez a jegyzői tájékoztatást, amiben kéréseiket elutasították. Az egyesület panasszal fordul a kormányhivatalhoz- tudósított az  eszak.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás