A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A technológia folyamatos fejlődése, a fenntarthatóság iránt egyre növekvő igények kihívások elé állítják a cégeket is. Ebben a dinamikusan változó környezetben a cégvezetők feladata, hogy folyamatosan keressék azokat a lehetőségeket és fejlődési irányokat, amelyekkel a vállalat költséghatékonyabban és fenntarthatóbban tud működni. Ilyen például a céges flotta megújítása, mely során egyre jobban előtérbe kerülnek az elektromos járművek. Mik a zöld flotta kialakításának előnyei és milyen lízing megoldásokat kínál az ARVAL a zökkenőmentes átálláshoz?

A zöld flotta előnyei

Az elektromos járművek használata ugyan még nem nélkülözi a nehézségeket, de ettől függetlenül rengeteg előnnyel jár akár a céges flotta kibővítése is tiszta elektromos vagy hibrid autókkal. Nézzük melyek a legfőbb pozitívumok:

Fenntarthatóság és környezetvédelem

Az elektromos autók rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátással rendelkeznek, ami kulcsfontosságú a fenntartató üzleti modellek megvalósításában. Már egy hibrid autó választása is előnyösebb lehet, de a tisztán elektromos autókkal még inkább csökkentheti a cég az ökológiai lábnyomát.

Alacsonyabb karbantartási és üzemanyagköltség

Az üzemanyagköltségeket egyértelműen csökkenthetjük az elektromos autókkal, mivel az áram még mindig töredék költséget jelent a hagyományos üzemanyagokhoz mérten,. Emellett a napelemeknek köszönhetően az akkumulátorotok feltöltése is teljesen zöld módon történhet. Bérlés esetén pedig a karbantartási költségek is csökkennek – az ARVAL minden üzleti célra használt lízingelt jármű esetében rendszeres karbantartást, szervizelést és ellenőrzést biztosít a havi bérleti díjban.

Adókedvezmények, ingyenes parkolás

Az elektromos járműveket illető állami intézkedések és szabályozások hullámzóan változnak, a fővárosi közterületen történő ingyenes parkolás azonban továbbra is biztosított a tisztán elektromos meghajtású autók számára. Emellett a gazdasági társaságok tulajdonában álló vagy lízingelt elektromos céges autókra cégautóadót sem kell fizetni.

Honnan tudja a cég, hogy az igényeinek megfelelnek-e az elektromos járművek?

Teheti fel minden cégvezető magának a kérdést. Nem kell egyedül dönteni ebben a kérdésben, az ARVAL ugyanis, minden hozzá forduló ügyfél esetében egy „SMaRT audit” segítségével felméri a flottát, elemzi az autóhasználatot és a közlekedési igényeket, majd azonosítja a cég számára megfelelő járműveket. A felmérés során figyelembe veszi a járművek méreteit, a használt útvonalakat, az autóval megtett távot és az autózással töltött időt is, számtalan további paraméter mellett. A begyűjtött adatok kielemzése után tanácsot ad a cégvezetőknek, hogy előnyös-e a vállalat számára elektromos járművet vagy hibrid modelleket bérelni, többet takaríthat-e meg általuk és teljesítheti a CSR-teljesítménymutatókat, vagy érdemes inkább a hagyományos járműveknél maradni, mivel azok jobban ki tudják elégíteni az igényeket.

Lízing konstrukciók az ARVAL-tól elektromos járművekre

Elektromos járművek beszerzése egy cég számára nagyon magas költségekkel járhat, bérléssel azonban jóval kedvezőbb feltételek mellett válhat fenntarthatóbbá a vállalati flotta. Nem kell azonban egyből fejest ugrani az ismeretlenbe, az ARVAL teszt lehetőséget is kínál a cégvezetőknek, mely során kipróbálhatnak egy elektromos járművet, így tapasztalatot szerezve a céges működésbe való integrálásról. De nem csak elektromos járművek bérlését biztosítja a lízing cég, a kínálata magába foglalja akár a töltőinfrastruktúrát is a céges területeken vagy a sofőrök otthonában. Akár ideiglenesen van szükség elektromos vagy hibrid járműre, akár hosszú távú bérlés a cél, az ARVAL minden igényre átfogó megoldást kínál.

Érdekelnek az ARVAL elektromos autókra vonatkozó lízing konstrukciói? Nézd meg kínálatot és tájékozódj a lehetőségekről!

 Érdekel!
(https://www.arval.hu)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás