Már minden 20. eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid itthon

2021. november 24.

Hírek

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak. Magyarországon ez az arány 5 százalék, ami magasabb, mint a környező kelet-közép-európai országokban. Már 19 ezer teljesen elektromos és 20 ezer tölthető hibrid, azaz összesen 39… Tovább »

Miért váltanak vissza sokan elektromos autóról hagyományosra?

2021. október 20.

Hírek

A jövő az elektromos autóké, ez nem is kérdés – most viszont még mindig elég döcögve megy a szekér, és viszonylag sokan vannak, akik, ha tehetik, visszaváltanak hagyományos kocsira az elektromos után is. Most egy kutatás vizsgálta, milyen okokból döntöttek azok a benzines kocsi mellett, akik egyszer már kipróbálták az elektromosat is.

Sürgősen súlyadót kellene kivetni az elektromos autókra

2021. október 16.

Hírek

Egy pick-up tömege ma 573 kilogrammal több, mint 1990-ben. A SUV-ok ugyanezen idő alatt átlagosan 136, a nem városi terepjáró „sima” autók pedig 173 kilóval lettek nehezebbek. Mintha minden autóba betettek volna egy zongorát, és mellé ültették volna a zongoristát is.

Hivatalosan is elkészült a NEXT-E hálózat MOL Plugee szakasza

2021. október 7.

Hírek

Miközben az európai energiatőzsdéket soha nem látott áremelkedések és -hullámzások jellemzik, nálunk is egyre nagyobb teret nyer az e-autózás. A Mol kialakította az uniós Next-E kezdeményezés keretében vállalt mind az 59 magyarországi elektromosautó-kútját – jelentette be tegnap az olajcsoport vecsési töltőállomásán Czikora Tamás, a Mol mobilitási vezetője.

Ismét hasított a Tesla a harmadik negyedévben

2021. október 5.

Hírek

Rekordszámú, az elemzők által vártnál több elektromos autót szállított ki a Tesla a harmadik negyedévben. Az amerikai autógyártó most nyilvánosságra hozott tájékoztatójában közölte, hogy 241300 autót adott át, ami éves összevetésben 66,4 %-os, az előző negyedévhez képest pedig 16,9 %-os növekedést jelent.

Tovább nőhet az elektromos autók ára

2021. augusztus 18.

Hírek

Tovább drágulhatnak az elektromos autók a Coface hitelbiztosító elemzése szerint, mert a járművekhez és azok akkumulátoraihoz használt fémek iránti kereslet felfelé húzza az árakat.

Zöld autó antizöld hajtással?

2021. július 12.

Hírek

Messze vagyunk attól, hogy az e-autó tényleg zöld legyen, de látszik a megoldás. Gyakran folynak éles viták arról, hogy mennyire tekinthetők ténylegesen zöldnek az elektromos autók. Egyrészt igaz, hogy az e-autó nem bocsát ki káros anyagokat a működése közben, vagyis a közvetlen környezetét nem szennyezi használat közben. Másrészt azonban a helyzet korántsem ennyire egyszerű, mert… Tovább »

Befékezheti a világ elektromos autóit a szerbiai népszavazás

2021. július 11.

Hírek

A világ második legnagyobb bányaipari cégének számító, brit-ausztrál Rio Tinto vállalat már pórul járt egyszer egy vasbányával Ausztráliában, amikor őslakosok 46 ezer éves kultikus barlangját robbantotta fel, hogy kitermelhesse az érceket. Most pedig Nyugat-Szerbiában találja magát szembe hasonló ellenállással, mint több kontinenssel arrébb.

Mától lehet villanyautóra pályázni

2021. június 14.

Hírek

Az elektromos autók vásárlási támogatására június 14-től lehet pályázni. A nagycsaládosok a 7-9 üléses autókhoz a kapható 2,5 milliós támogatást összevonhatják az elektromos autók kedvezményével, így akár már 9 millióért is beszerezhetik az új kocsit.