Norvégiában tesztelik a cserélhető akkus elektromos járgányokat

2022. május 20.

Hírek

Már a francia autógyártók is próbálkoztak az eljárással, ám néhány év múlva úgy tűnt, hogy feladják a kísérletezést: nem váltak be azok a műszaki megoldások, amelyek lehetővé tették volna, hogy az időigényes töltés helyett az elektromos járművek egyszerű akkumulátorcsere után folytassák az útjukat. Most úgy tűnik, újabb szereplők felmelegítik az ötletet.

Hány évig használható egy elektromos autó akkumulátora és hogyan lehet ez még több?

2022. május 18.

Hírek

A hatótáv-para után a legkomolyabb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azok számára, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat. Pedig okosan töltve, a megfelelő összetételű akkumulátor akár 2-3000 töltési ciklust is kibír az akkumulátor teljesítménycsökkenése nélkül – ez akár 10-15 évi folyamatos használatot is jelenthet. Nem véletlen, hogy a gyártók 7-10 éves garanciát adnak… Tovább »

Betiltják a jelenlegi autókat

2022. május 15.

Hírek

Egyre közelebb kerülünk a belsőégésű autók európai betiltásához. Az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága is elfogadta a 2035-ös céldátumot, amikortól jelen állás szerint csak villanyautót lehet majd értékesíteni.

A német állam villanyautó támogatása “bűnösen drága ajándék az autóiparnak”

2022. május 10.

Hírek

Akár 4 millió forintnyi összeget is adhat a német állam villanyautó vásárlására. Német környezetvédő szervezetek ellenzik az e-autók vásárlásának ösztönzésére adott állami támogatások megemelését és meghosszabbítását. Ehelyett klímavédelmi okokból kevesebb autóval járó, új mobilitási forma kiépítésének finanszírozását szorgalmaznák központ forrásokból.

Sokszorosára nő az elektromos autók hazai ultragyorstöltő-hálózata

2022. április 14.

Hírek

A közeljövőben 70 helyszínen 220 töltőoszloppal bővül a magyarországi nagyteljesítményű (legalább 150 kW-os) villanyautó-töltőhálózat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Miért kullog Magyarország Európa mögött a villanyautózásban?

Elektromos gyártásra állítja át üzemeit a Mercedes-Benz

2022. február 22.

Hírek

A Mercedes-Benz arra számít, hogy az évtized második felére kizárólag elektromos járműveket gyártó üzemekkel fog rendelkezni, amit a piaci kereslethez rugalmasan igazodva meglévő üzemeinek a fokozatos átállításával kíván elérni.

Tavaly 72 százalékkal nőtt a tisztán elektromos autók eladása

2022. február 13.

Hírek

2021-ben minden rekordot megdöntött a zöldrendszámos autók átadása, köztük is a tisztán elektromos autók eladása nőtt a legnagyobb arányban. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint egyre többen ismerik fel és használják ki az elektromos autózás előnyeit.