Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Mindkét biztos az ilyenkor többnyire megadott helyettes államtitkári díjazásnál kevesebbet, havi bruttó 520 000 forintot kap ezért a munkáért, külön titkárság nem jár nekik. Kit érdekel a klímavédelem.
Palkovics László technológiai és ipari miniszter két évre adta a megbízásokat. Horváth Lászlónak, a gyöngyösi választókerület fideszes képviselőjének az lesz a feladata, hogy koordinálja az MVM Mátrai Erőmű lignit villamos energia termelésének fokozását, működésének optimalizálását, közreműködjön a komplex térségfejlesztési program kidolgozásában, és felmérje, elemezze az erőmű működéséhez kapcsolódó térségi, munkaerőpiaci, gazdasági, társadalmi folyamatokat a régióban.
Horváth Lászlónak ez a hetedik parlamenti ciklusa – 1990 óta csak kétszer maradt ki a képviselők közül –, és volt már miniszterelnöki megbízott a nemzeti lovas stratégia előkészítésére és végrehajtására, valamint „a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzetek feltárására és azok megoldását szolgáló javaslatok kidolgozására”.

Egy másik Fidesz-képviselő, Riz Gábor (ózdi választókerület) „a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért” lesz felelős. Ennek keretében „felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, valamint azok költségigényét, koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását, felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, különös tekintettel a munkaerő-mobilizáció, valamint a szervezeti és infrastrukturális lehetőségeire”.

Mindkét biztos az ilyenkor többnyire megadott helyettes államtitkári díjazásnál kevesebbet, havi bruttó 520 000 forintot kap ezért a munkáért, külön titkárság nem jár nekik.

További infók: Miniszteri biztosa lett a villamosenergia-ellátásnak és a lignittermelésnek is

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás