Hirdetés
(X)

A Tetra Pak® harmadik éve adja át több mint 1 millió forint értékű újrahasznosított papírtermékekből álló adományát a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. A kéztörlőből és orvosi papírlepedőből álló, 2,4 tonnányi papíráru-adomány lehetővé teszi, hogy a klinika a költségvetéséből felszabaduló összeget orvosi eszközökre, gyógyszerekre fordíthassa.

A Tetra Pak® 2010 óta segíti a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát. A vállalat felajánlásával szeretné felhívni a figyelmet a vállalati felelősségvállalás és a fenntarthatóság fontosságára, melyek elvrendszere mentén a Tetra Pak® összes leányvállalata működik. A 2,4 tonna újrapapír hónapokra biztosítja a klinika állandó fogyóeszközének számító papírkéztörlőt és orvosi papírlepedőt.

„Harmadik éve adományoz a Tetra Pak® a kórháznak a munkánkhoz elengedhetetlen kéztörlőt és papírlepedőt. Nagy könnyebbséget jelent ez a klinika életében, hiszen az erre fordítandó pénzt kis betegeink gyógyítására tudjuk felhasználni”– mondta Prof. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának igazgatója. Az adományhoz a papírtermékeket forgalmazó Higinagyker is hozzájárult azzal, hogy immár harmadik éve változatlan, kedvezményes áron biztosítja a termékeket a kezdeményezéshez.

Óvjuk, ami értékes!

A vállalat célja a kórház támogatása mellett a figyelem felhívása a környezetvédelem fontosságára. Riasztó tény, hogy Magyarországon fejenként átlagosan 80-100 kg papírt használunk fel évente, s ez a szám a következő hét évben várhatóan megduplázódik. Az újrapapír előnye, hogy 100%-ban újrahasznosított anyagból készül, s gyártásához mindössze feleannyi energiára és negyedannyi vízre van szükség, mint a tisztapapír esetében, ráadásul fák kivágása nélkül. Az adományozott mennyiség 30 fát ment meg a kivágástól.

„Örülünk annak, hogy hasznos adománnyal segíthetjük a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát, különösen olyan termékekkel, amelyek gyártásához akár az italos kartondobozok is alapanyagul szolgálhatnak” – mondta Eric Schmid, a Tetra Pak® Magyarország vezérigazgatója. „A kartondobozok 100%-ban újrahasznosíthatók, és mivel a csomagolóanyag 75%-ban papírból készül, többek között olyan hasznos termékek is készülhetnek belőle az újrafeldolgozás után, amelyek a gyermekklinika számára is hasznosak lehetnek” – tette hozzá.

A Tetra Pak® dobozok egyre nagyobb arányban FSC® minősítéssel rendelkeznek. Ezt a tanúsítást csak olyan vállalatok kaphatják meg, amelyek a felelős erdőgazdálkodást működésükben kiemelt ügyként kezelik. A Forest Stewardship Council® (Erdőgazdálkodási Tanács) nonprofit szervezet által hitelesített fenntartható erdőgazdálkodás lényege, hogy a kivágott fákat folyamatosan újak ültetésével pótolják, és egyszerre csak annyit vágnak ki, ahánynak van utóda.
 


Európa legzöldebb irodáit díjazták tegnapelőtt Brüsszelben az Irodai zöld innovációk c. konferencián. Az első Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában. Az 5-ből 4-ben magyarok nyertek. Közepes iroda kategóriában a Tetra Pak Hungária Zrt. lett az első.

Kapcsolódó anyagok:

Zöldít a Tetra Pak

Tetra Pak a megújuló erdőgazdálkodásért

A Tetra Pak csökkenti CO2-kibocsátását

Biotej tetrapakban.

Taroltak a magyar cégek az első Európai Zöld Iroda Versenyen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás