Hirdetés
Forrás: atv.hu

Csaknem félmilliárdot költött el a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Letenye határában egy állattartást bemutató látogatóközpontra. Bár a létesítményt lassan két éve átadták, de azóta sem állat, sem látogató nem járt ott. A Park már többször próbálta bérbe adni a látogatóközpontot, de egyelőre senkinek sem kellett.

A kormány.hu-n még elérhető a beszámoló a letenyei állattartó telep avatásáról. 2021 júniusában adták át a látogató és bemutatóközpontnak épült telepet. A terveket megvalósították, a Balatonfelvidéki Nemzeti park 470 millió forintos uniós támogatással el is készítette az épületeket. A közelben gyakran járók azt mondják, hogy itt az avatás óta semmi sem történt.

“Két éve már üresen látom ezeket az épületeket. valóban közel félmilliárd forintért készült el. Senki sem használja, üresen áll, gazosodik. Nem tudom, hogy mi értelme volt a sok milliókat beleölni, ha nincs hasznosítva” – mondta egy helybéli.

A Nemzeti Park lassan két éve nem talál olyat, aki állatokat hozna ide és üzemeltetné a létesítményt. A tavaly nyári kiírás szerint a telephez még hatalmas területeket is kapna, aki dolgozni kezd itt.

“Mivel Látogatóközpont nevet kapta, kapja, ezért idevonzaná a turistákat is, illetve a gyerekeket is, mert nagyon fontos a különböző tanórákon az, hogy ne csak a tanagyaggal ismerkedjenek meg elméletben, hanem a gyakorlatban is bemutatásra kerülhessen” – mondta Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A helyiek azért is aggódnak, hogy mire a céljának megfelelően sikerül hasznosítani a gazdaságot, addigra az épületek állaga jelentősen romolhat. Ők még bíznak abban, hogy más hasonló bemutatóhelyekhez egyszer Letenyén is elindul az élet, de erre egyelőre nem látnak nagy esélyt. A már két éve üresen álló állattartó teleppel kapcsolatban természetesen szerette volna megkérdezni az ATV a Balaton-felvidéki Nemzeti Park véleményét is, de nem kaptak visszahívást.
Az ATV Híradó riportja.

Vajon miért kellett megépíteni?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás