Hirdetés

A Közszolgálati Egyetem mindenek felett. “Esztétikai állapotuk” miatt is ítéltek kivágásra fákat az Orczy-kertben a nyilvánosságra hozott engedély szerint.

Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője a blogján tette közzé az V. kerületi kormányhivatal határozatát, amely engedélyezte az újabb 145 fa kivágását az Orczy-kertben. A határozatban az olvasható, hogy 84 fát azért akarnak kivágni, mert "egészségi, esztétikai állapotuk, vagy környezetre való veszélyességük" indokolja ezt, vagyis a 84 fa között vannak olyanok is, amiket azért kellene kivágni, mert nem elég szépek.

 

 

További 62 fát "új épület elhelyezése és az azzal összefüggésben tervezett környezetrendezés miatt" akarnak kivágni.  A  kivágandó fák között vannak többek között juharfák, diófák, bálványfák, hársfák, vadgesztenyefák, kőrisfák, fenyők és akácfák is.

Erőss már Szabó Marcellhez, a jövő nemzedékek ombudsmanjához fordult az ügyben, aki egy állásfoglalást is kiadott a famészárlás ellen.
 

Jön a valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás

Jön a valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás

Tegnapelőtt nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson – írtuk két hete  Jakabfy Tamás, Józsefváros önkormányzati képviselőjére hivatkozva.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás