Új algafajt fedeztek fel a VTK kutatói

2022. október 13.

Hírek

Hazánk Dél-alföldi régiója számos szép vizes élőhellyel rendelkezik. Itt található hazai szikes tavaink többsége, de itt helyezkedik el a Mártélyi Tájvédelmi Körzet is, benne egy un. szentély jellegű holtággal, a Körtvélyesi Holt-Tiszával. Ezek a különleges vizek számos „kincset” rejtenek a kutatók számára.

Így zöldteleníti Orbán egyeteme Budapest régi közparkját

2017. december 7.

Hírek

Javában zajlik Budapest egyik legrégebbi közparkjának átalakítása: a fákat már kivágták, most a Közszolgálati Egyetem építgeti a számára szükséges intézményeket az Orczy-kertben. Azonban ígérik, a park továbbra is látogatható marad, sőt még jobb is lesz. De minek a “janicsárképzőnek” lovarda a belváros szélére?

Így zabálja fel az Orczy-kert fáit a Ludovika Campus

2017. május 26.

Hírek

Az Index fotósa a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének (SOTE-torony) egyik legfölső emeletén járt, és készített pár képet az Orczy-kert (avagy park) panorámájáról. A fogyatkozó zöldterület kárára terjeszkedik a csak “orbáni janicsárképző”-nek becézett Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Közlemény az Orczy park lezárásáról

2017. március 1.

Hírek

Az Orczy Park bezárásáról közleményt adott ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A píár szakot jól elvégezték, de pechükre most a szövegüket egy igazmondó korrektúrázta: Jakabfy Tamás, az LMP józsefvárosi képviselőjének írása.

Úton Párizsból Marrákesbe – A klíma és víztudomány összefüggései

2016. május 26.

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2.

Sajtótájékoztatók

Környezet- és klímabiztonság, természeti erőforrások, vízpolitika és vízgazdálkodás-csak néhány kiemelt téma azok közül, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által hagyományteremtő céllal szervezett tudományos konferencián fognak megvitatni neves hazai és külföldi szakértők a Ludovika Campuson.

Nem szimpi a fa? Vágjuk ki!

2016. április 26.

Hírek

A Közszolgálati Egyetem mindenek felett. “Esztétikai állapotuk” miatt is ítéltek kivágásra fákat az Orczy-kertben a nyilvánosságra hozott engedély szerint.

Jön a valaha volt legnagyobb belvárosi fairtás

2016. április 14.

Hírek

Tegnapelőtt nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Kisgömböc további 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban, a Ludovika Campuson – írta Jakabfy Tamás, Józsefváros önkormányzati képviselője.